Arrow

48 κατασκευαστές αθλιότητας στο ψιθυρίζουν

Posted by Στάμπα ~ on 3/27/2013 ~ 0 comments


Δημοσκόπηση Reuters: Θα ακολουθήσουν και άλλες διασώσεις...

48 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ 
Δημοσκόπηση Reuters: Θα ακολουθήσουν και άλλες διασώσεις...
H Kύπρος πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία χώρα της ευρωζώνης που θα ζητήσει διάσωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters στην οποία συμμετείχαν 48 οικονομολόγοι.

Συγκεκριμένα, οι 36 από τους 48 οικονομολόγους υποστήριξαν ότι θα αναγκαστούν να ζητήσουν βοήθεια και άλλες χώρες, με τους περισσότερους να αναφέρουν την Ισπανία και την Σλοβενία.

"Η κυπριακή συμφωνία έφερε την ευρωπαϊκή κρίση σε ένα νέο επίπεδο" δήλωσε η Lena Komileva της G+ Economics, λέγοντας ότι τα ευρώ στην Κύπρο δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται πλέον όπως τα ευρώ σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή. "Αυτό αντιπροσωπεύει μια ιδιαίτερα κακή συμφωνία για το μέλλον του ευρώ" πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, 38 από τους αναλυτές τάχθηκαν υπέρ της επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, λέγοντας ότι η εναλλακτική θα ήταν ανεξέλεγκτη έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα.

Οι 30 από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, προέβλεψαν ότι οι έλεγχοι θα κρατήσουν μήνες, ενώ 13 εκτίμησαν ότι θα διαρκέσουν μερικές εβδομάδες. Τρεις υποστήριξαν ότι μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για χρόνια.

"Η Ισλανδία έχει ακόμα κεφαλαιακούς ελέγχους, οπότε ίσως χρειαστούν μήνες αν όχι χρόνια στην Κύπρο προτού η κατάσταση σταθεροποιηθεί" ανέφερε ο Peter Vanden Houte, επικεφαλής οικονομολόγος της ING στις Βρυξέλλες.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει