Arrow

Κόμμα της δραχμής με υπογραφή Αλαβάνου

Posted by Στάμπα ~ on 3/03/2013 ~ 0 comments



Την ίδρυση κόμματος που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ετοιμάζει ο πρωην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

«Πολιτικά το νέο κόμμα είναι ήδη παρόν. Θα είναι όμως πια και εκλογικά παρόν και στις ευρωεκλογές ή σε οποιαδήποτε αναμέτρηση. Μπορεί ενδεχομένως να συμβεί εκτάκτως», αναφέρει ο κ. Αλαβάνος σε συνέντευξή του στη Real News όπου ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του επιμένει σε ένα plan b το οποίο θα περιλαμβάνει:
 -Παύση πληρωμών στους δανειστές
 -Έξοδος από το ευρώ και επάνοδο στη δραχμή για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα
 -Δημόσιες τράπεζες που δεν θα απομυζούν την οικονομία αλλά θα την ενεργοποιούν
 -Παγαγωγικός σχεδιασμός

«Στόχος είναι όχι ένας άλλος πόλος της Αριστεράς, αλλά η Αριστερά που αμφισβητεί το ευρώ να γίνει ο άλλος πόλος στην πολιτική ζωή, το σχέδιο β’ απέναντι στο σχέδιο α’», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος και τονίζει ότι όπως «εκατομμύρια κόσμου έσκισαν τις παλιές κομματικές τους ταυτότητες, έτσι μπορούν να ρίξουν στη φωτιά και τα εικονίσματα με τους ψεύτικους θεούς που αντί για τη μαζική κατανάλωση έφεραν τη στέρηση και την πείνα».
 «Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην Ελλάδα: η εναλλακτική λύση. Όλοι το ξέρουν. Και όλοι στο σύστημα, εκτός και εντός συνόρων, φοβούνται την πλήρωσή του με μια συγκροτημένη πολιτική παρουσία που κινείται έξω από το πλαίσιο της ευρωζώνη. Για αυτό και η εκστρατεία τρόμου για τη δραχμή, για αυτό και οι όρκοι πίστοι πολλαχόθεν για το ευρώ. Στην κοινωνία όμως απλώνεται ήδη αυτή η άποψη. Είναι πια πολύ φιλόξενη για το εγχείρημά μας» συμπληρώνει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει