Arrow

Πήρε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων

Posted by Στάμπα ~ on 3/06/2013 ~ 0 comments

Τσίπρας: Απ' τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στον Τσάβες. 
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του «αποθέωσε » τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις πολιτικές που άσκησε μετά το 1974. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αφουγκράστηκε την ιστορική ανάγκη να οικοδομηθεί μια σταθερή δημοκρατική νομιμότητα, που θα προστάτευε τα στοιχειώδη δικαιώματα».
Παράλληλα, τόνισε, «καυτηριάζοντας» τη σημερινή πολιτική ηγεσία, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με την πολιτική του, εξακολούθησε να διατηρεί στο δυτικό κόσμο μια πολύ μεγαλύτερη σχετική αυτονομία από οικονομικά κέντρα και συμφέροντα.
Αναφερόμενος στα προσόντα του, τον χαρακτήρισε «πολιτικό με τσαγανό». Όσον αφορά στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά το 1974, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είχε συλλάβει πως κάθε μεγάλη προσπάθεια αλλαγής και μεταρρύθμισης μπορεί να ξεκινήσει μόνο από το Δημόσια και ειδικά από τη Δημόσια Διοίκηση».
Τελειώνοντας, ο κ. Τσίπρας έθεσε το ρητορικό ερώτημα «αν ήταν παρόντες οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Χαρίλαος Φλωράκης,πώς άραγε θα αντιδρούσαν σήμερα;». Απαντώντας ο ίδιος σε αυτό το ερώτημα, είπε ότι «πολύ πιθανόν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να σχολίαζε αυτά που συμβαίνουν σε Ελλάδα και Ευρώπη με τα γνωστά σε όλους... γαλλικά του».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει