Arrow

Ξένοι να πουλάνε την ελληνική περιουσία

Posted by Στάμπα ~ on 3/12/2013 ~ 0 comments



Ανάθεση ΤΑΙΠΕΔ σε διεθνή φορέα ζητά ο επικεφαλής των Γερμανών βιομηχάνων

Τα σχόλια του Ντάνιελ Σαλ έγιναν στον απόηχο δηλώσεων του διευθύνοντα συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη, ο οποίος σημείωσε πως δεν υπάρχουν «αστοχίες» στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Την ανάθεση της διαχείρισης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε διεθνή φορέα ζήτησε ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), Ντάνιελ Σαλ, στο πλαίσιο ομιλίας που εκφώνησε σε διημερίδα για την επιχειρηματικότητα που διοργανώνει η Κομισιόν, σημειώνοντας τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος.

Τα σχόλια του κ. Σαλ έγιναν στον απόηχο δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη, ο οποίος, απαντώντας σε δημοσιεύματα αναφορικά με την καθυστέρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σημείωσε πως δεν υπάρχουν «αστοχίες» στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, και πως «οι καθυστερήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο».

Την ίδια ώρα, έως τις 19 Απριλίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδύτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσίευσε το Ταμείο για την πώληση 28 ακίνητων του Δημοσίου.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, 13 κτήρια όπου στεγάζονται εφορίες ανά την Ελλάδα, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Εθνική Στατιστική Αρχή, καθώς και κτήρια των υπουργείων Πολιτισμού, Υγείας, Εσωτερικών, Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, τα 28 ακίνητα θα χωρισθούν σε δυο χαρτοφυλάκια παρομοίου μεγέθους, ενώ οι επενδυτές που θα επιλεγούν να αγοράσουν τα ακίνητα θα συνάψουν μακροχρόνιες μισθώσεις με το Δημόσιο. Η Αθήνα θα έχει το δικαίωμα επαναγοράς των ακινήτων με τη λήξη της μίσθωσης.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει