Arrow

Η μ@λ@κία της απόλυτης ανυπαρξίας!!!

Posted by Στάμπα ~ on 3/18/2013 ~ 0 comments

Σαλτάρω παντού, αρκεί να βολευτώ!!!!!
Απ. Παπατόλιας: Η ΔΗΜΑΡ καταλύτης για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση
Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει παρακολούθημα της δεξιάς του Σαμαρά
Ως «αμιγώς πολιτική επιλογή» χαρακτηρίζει την ένταξή του στη ΔΗΜΑΡ ο 47χρονος διδάκτωρ Δημόσιας Διοίκησης και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Απόστολος Παπατόλιας. Ο  πρώην νομάρχης Μαγνησίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε «κοπεί» από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές -είχε κατηγορήσει τον κ. Κώστα Καρτάλη ως υπαίτιο για τον αποκλεισμό του.

Μιλώντας στο «Βήμα», επισημαίνει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι «ο καταλύτης που μπορεί να προκαλέσει  ευρύτερες συγκλίσεις και συσπειρώσεις για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα». Ο κ. Παπατόλιας αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός σοσιαλδημοκράτης και απορρίπτει την προοπτική της συμμετοχής εκ νέου της ΔΗΜΑΡ σε μια νέα διακυβέρνηση με τη ΝΔ . Παράλληλα, εξαπολύει πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι   υπό την ηγεσία του κ. Ευ. Βενιζέλου,  έχει μετεξελιχθεί «σε ένα προσωποπαγές κόμμα, που δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις  για την ανασυγκρότηση της χώρας, ούτε να εκφράσει τις αγωνίες  της κοινωνίας στο χώρο του δημοκρατικού  σοσιαλισμού, καθώς έχει γίνει παρακολούθημα  της δεξιάς του Σαμαρά».  
Τι σηματοδοτεί η ένταξή σας στη ΔΗΜΑΡ;
«Πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να εργαστεί με στόχο μια νέα διακυβέρνηση, με τη συμμετοχή μιας βεντάλιας πολιτικών δυνάμεων από το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο. Είναι η εξισορροπητική δύναμη που αρνείται τον λαϊκισμό της αδράνειας και του «όχι σε όλα», αλλά και που απορρίπτει τον καθεστωτισμό, όπως εκφράζεται από τα κατεστημένα κόμματα εξουσίας.
Η  ΔΗΜΑΡ , ως κυβερνώσα Αριστερά, είναι ο καταλύτης που μπορεί να προκαλέσει  ευρύτερες συγκλίσεις και συσπειρώσεις για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα».
Επομένως, διαφωνείτε με τη συμμετοχή για δεύτερη φορά της ΔΗΜΑΡ σε μια διακυβέρνηση με τη ΝΔ…
«Μια τέτοια προοπτική είναι  έξω από τις πολιτικές μου επιδιώξεις, στο βαθμό που αυτοπροσδιορίζομαι ως αριστερός σοσιαλδημοκράτης. Η τρικομματική έγινε ως  μια κυβέρνηση ειδικών πολιτικών συνθηκών, που δεν μπορούν να επαναληφθούν στη χώρα. Πιστεύω στη  δυνατότητα ευρύτερων συγκλίσεων και πολιτικών συμμαχιών. Άλλωστε, προνομιακός χώρος για προοδευτικές συγκλίσεις είναι ο χώρος της αυτοδιοίκησης τον οποίο υπηρετώ τα τελευταία χρόνια. Γιατί όχι συγκλίσεις και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο; Πιστεύω στην ανασύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και στην προοπτική συμμαχικών σχημάτων  με τη συμμετοχή δυνάμεων της οικολογίας και της ριζοσπαστικής  αριστεράς».  
Μήπως η κίνηση να ενταχθείτε στη ΔΗΜΑΡ είναι αποτέλεσμα πικρίας γιατί μείνατε εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, στη Μαγνησία,  κατά τις εθνικές εκλογές;  
«Ήταν μια αμιγώς πολιτική επιλογή η ένταξη στη ΔΗΜΑΡ. Λίγο μετά τις εθνικές εκλογές αρνήθηκα την πρόταση του Βενιζέλου να ηγηθώ του περιφερειακού ψηφοδελτίου . Αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ, τον Αύγουστο, έχοντας σαφή πια εικόνα για την καθεστωτική νοοτροπία και την εξουσιαστική αντίληψη που επικράτησε, με παντελή έλλειψη αυτοκριτικής και χωρίς καμιά εναλλακτική πρόταση για τη διέξοδο από  την κρίση.  Το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή του ηγεσία έχει μετεξελιχθεί σε ένα προσωποπαγές κόμμα, που δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις  για την ανασυγκρότηση της χώρας, ούτε να εκφράσει τις αγωνίες  της κοινωνίας στο χώρο του δημοκρατικού  σοσιαλισμού, καθώς έχει γίνει παρακολούθημα  της δεξιάς του Σαμαρά».  

 


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει