Arrow

Σάπια μυαλά...σάπια όλα

Posted by Στάμπα ~ on 3/19/2013 ~ 0 comments

Οι αλήτες στην πρώτη γραμμή πάντα.
Σάπια φρούτα σε μαθητές του Ηρακλείου 
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του μαθήματος υγιεινής διατροφής εφαρμόζει φέτος πρόγραμμα διανομής δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλάτας, σε 3.522 σχολεία της χώρας. Εικάζεται ότι επειδή το πρόγραμμα καθυστέρησε να υλοποιηθεί, οι μειοδότες ίσως αναγκάστηκαν να φέρουν αχλάδια από το εξωτερικό. Τα συγκεκριμένα φρούτα ίσως χάλασαν από την μεταφορά, καθώς τα αντίστοιχα ελληνικά είχαν εξαντληθεί από την ελληνική αγορά.
Όμως οι 148 μικροί μαθητές σε ένα σχολείο του Ηρακλείου της Κρήτης με το που άνοιξαν τα κουτιά που τους στάλθηκαν, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, αντίκρισαν σάπια φρούτα! «Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται –ούτε κατά λάθος- κουτιά με τρόφιμα ακατάλληλα για να καταναλωθούν», ανέφερε μία δασκάλα.
 
Πηγές, που επικαλείται το δημοσίευμα, εικάζουν ότι επειδή το πρόγραμμα καθυστέρησε να υλοποιηθεί, οι μειοδότες ίσως αναγκάστηκαν να φέρουν αχλάδια από το εξωτερικό, καθώς τα συγκεκριμένα φρούτα είχαν εξαντληθεί στην ελληνική αγορά, και ίσως με τις καθυστερήσεις από τη μεταφορά να χάλασαν.
 
Επίσης, πηγές επισημαίνουν ότι «πρόκειται για ένα κοινοτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που διαχειρίζεται μία συγκεκριμένη εταιρία, ασχέτως αν έδωσε το έργο σε εργολάβους. Οποιαδήποτε εταιρία θα είχε πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο για παραβάσεις κανονισμών». Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι συνθήκες τυποποίησης, αποθήκευσης, μεταφοράς και σήμανσης για ιχνηλασιμότητα.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει