Arrow

Όταν οι άντρες διαβεβαιώνουν όλα πάνε καλά

Posted by Στάμπα ~ on 3/19/2013 ~ 0 comments

Ο Στουρνάρας διαβεβαιώνει για την ακεραιότητα των καταθέσεων στην Ελλάδα
Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες τόσο σε κυπριακές όσο και σε ελληνικές τράπεζες στην Ελλάδα, έδωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.
Ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει το ενεργητικό και παθητικό τον κυπριακών τρόπων στην χώρα μας, μόλις ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις στην Κύπρο.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του αποψινού Eurogroup οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζήτησαν την παροχή ευελιξίας ως προς το τέλος φορολόγησης των καταθέσεων στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ζήτησαν τη διαφύλαξη των καταθέσεων έως του ποσού των 100.000 ευρώ, και αντίστοιχα την αναπροσαρμογή του σχετικού συντελεστή επί του τέλους στις καταθέσεις υπεράνω του ποσού αυτού, προκειμένου να συγκεντρωθεί το πόσο στόχος, που είχε τεθεί κατά την τελευταία συνεδρίασή του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.
Η τελική απόφαση επί του ζητήματος αυτού, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, εναπόκειται στην κυπριακή κυβέρνηση.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει