Arrow

Πωλούνται και τα Πανεπιστήμια

Posted by Στάμπα ~ on 3/02/2013 ~ 0 comments

Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου
Η Σύνοδος πρυτάνεων εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο συνέδριο του «Εconomist» περί «μετοχοποίησης» των Πανεπιστημίων με τη συμβολή ιδιωτών. 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που τα πανεπιστήμια προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστους πόρους και να διατηρήσουν ταυτόχρονα το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και με το διάλογο ανοικτό με το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση περί εξορθολογισμού του σχετικού Χάρτη της χώρας, δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν το όποιο ανεκτά ήπιο κλίμα στο χώρο της παιδείας».
Οι πρυτάνεις επισημαίνουν ακόμη: «Ελπίζουμε οι σχετικές δηλώσεις να μην αποτελούν και επίσημη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης σηματοδοτώντας ενδεχομένως και νέα σχετική μεταρρύθμιση».
Και καταλήγουν λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση η θεσμική αδυναμία της πολιτείας να υιοθετήσει την ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε βίαιη ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πανεπιστημίου με όλες τις καταστροφικές για το εγχείρημα επιπτώσεις».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει