Arrow

Η υποκρισία του Ναζισμού

Posted by Στάμπα ~ on 3/20/2013 ~ 0 comments

Σκληρό παζάρι στην Μόσχα! Τι ζητούν οι Ρώσοι - Μέρκελ: "Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου - Οι τραπεζες σας πάντως δεν την βγάζουν"

Περιμένουμε τις προτάσεις που θα συζητήσει η Κύπρος με την τρόικα, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος
- Δραματικές διαβουλεύσεις στην Μόσχα: Η Ρωσία βάζει όρο 20% συμμετοχή στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου
- Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι να συνεδριάσουμε ανα πάσα στιγμή αν μας έρθει νεα πρόταση από την Κύπρο
- Κομισιον: Βρείτε βιώσιμη λύση και είμαστε στο πλευρό σας
- Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να είναι κλειστές οι τράπεζες
Την λύπη της για την απόρριψη του σχεδίου του Eurogroup από το κυπριακό κοινοβούλιο εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τώρα νέα πρόταση από την Λευκωσία.

 Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δραματικές διαβουλεύσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών στην Μόσχα ενώ όπως αποκάλυψε το newsit.com.cy τα ανταλλάγματα που ζητούν οι ρώσοι αφορούν κυρίως στα ενεργειακά.

Η Ανγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε πιο συγκαταβατική από τον υπουργό των Οικονομικών της. Χαρακτήρισε τον κυπριακό τραπεζικό τομέα «μη βιώσιμο», αλλά επισήμανε ότι η Γερμανία επιθυμεί λύση στο πρόβλημα.

«Λυπούμαι για την ψήφο χθες στην Βουλή, αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και θα εξετάσουμε τώρα τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Κύπρος στην τρόικα» δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μετά το τέλος συνεδρίασης στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Προσέθεσε ακόμα ότι «από πολιτική άποψη, η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα και ο σημερινός τραπεζικός τομέας δεν είναι βιώσιμος», ενώ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, κατά κύριο λόγο με την τρόικα.

«Θα εξετάσουμε τις προτάσεις της Κύπρου με σεβασμό. Η Γερμανία επιθυμεί λύση», επισήμανε η καγκελάριος και επανάλαβε ότι το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να συμπεριλάβει στα μέτρα τους καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν. «Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ' έξω», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.

Ετοιμο να συνεδριάσει ανα πάσα στιγμή το Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν ταχέως, αν η Κύπρος διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διόρθωση του σχεδίου διάσωσής της, το οποίο περιλαμβάνει ένα έκτακτο και πολύ αμφιλεγόμενο τέλος επί των τραπεζικών καταθέσεων, κάτι που η χώρα δεν είναι πιθανόν να κάνει εντός της ημέρας, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή.

"Δεν γνωρίζουμε πότε οι κυπριακές αρχές θα βάλουν μια πρόταση στο τραπέζι. Πιθανόν όχι σήμερα", δήλωσε η πηγή αυτή. "Η ευρωζώνη θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά αν η Λευκωσία κάνει συγκεκριμένες προτάσεις", πρόσθεσε.

"Επιβεβαιώνω ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να βοηθήσει την Κύπρο στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της και επαναλαμβάνω την πρόταση του Eurogroup όπως την παρουσίασα τη Δευτέρα", η οποία έγκειται στη μη φορολόγηση των καταθέσων κάτω των 100.000 ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ
Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να τροποποιήσει το τέλος επί των τραπεζικών καταθέσεων με την προϋπόθεση πως θα συνεχίσει να αποφέρει 5,8 δισεκ. ευρώ και η Κύπρος θα κάνει μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση.

Κομισιον: Βρείτε βιώσιμη λύση και είμαστε στο πλευρό σας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Λευκωσία πρέπει να παρουσιάσει μια λύση η οποία να εγγυάται τη βιωσιμότητα του χρέους της, το οποίο αναμένεται ότι θα φτάσει το 2020 στο 100% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που συνήφθη το Σάββατο για το σχέδιο διάσωσης της χώρας.
"Έγκειται πλέον στις κυπριακές αρχές να παρουσιάσουν μια λύση η οποία να σέβεται το κριτήριο της βιωσιμότητας του χρέους", δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαϊγί, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαβάζοντας μια ανακοίνωση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.
"Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα κράτη μέλη και καμιά απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συνεργασία τους, της Κύπρου περιλαμβανομένης", πρόσθεσε ο Μπαϊγί συνεχίζοντας την ανάγνωση της ανακοίνωσης.
Ο ίδιος δήλωσε πως η Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι θα δεχόταν μια εναλλακτική επιλογή που να μην περιλαμβάνει την επιβολή τέλους για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ωστόσο πρόσθεσε: "Οι κυπριακές αρχές δεν αποδέχονται ένα τέτοιο εναλλακτικό σενάριο".

 


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει