Arrow

Χρήση δακρυγόνων κάνουν τα ΜΑΤ και μέσα στο σχολείο

Posted by Στάμπα ~ on 3/07/2013 ~ 0 comments

Tα ΜΑΤ μπήκαν σε σχολείο στην Ιερισσό...
Έριξαν δακρυγόνα, ενώ προσήγαγαν μαθητές...
  Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην ΙερισσόΣύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έξι άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου ξανά για κατάθεση, κρατούνται και... μεταφέρθηκαν με κλούβα και οχήματα της ΕΛ. ΑΣ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χρήση δακρυγόνων κάνουν τα ΜΑΤ στην Ιερισσό ακόμη και μέσα στο σχολείο του χωριού....



 Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή στην Ιερισσό βρίσκονται 6 κλούβες των ΜΑΤ και 3 εισαγγελείς.

Αυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις και έτσι οι κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ του χωριού καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταφθάνουν στην περιοχή.

Κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο για την Ιερισσό. Οι κάτοικοι έχουν αποκλείσει το δρόμο.

Χθες κλήθηκαν να καταθέσουν στην ασφάλεια δύο ανήλικες μαθήτριες η μία εκ των οποίων μάλιστα αναζητήθηκε στο σχολείο της!

"Το απόγευμα λοιπόν άλλα δυο παιδιά μας θα ανακριθούν, από τις διωκτικές αρχές που συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπρηστές στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προσαγωγές ανήλικων μαθητών. Τα χτυπήματα που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία και ως κίνημα, από Κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ, ήταν πάμπολα και ανηλεή. Οι πρακτικές όμως των τελευταίων ημερών, που βάζουν τα παιδιά μας στο κέντρο του όποιου σχεδίου έχουν στο μυαλό τους άνθρωποι χωρίς ηθική και στοιχειώδη ευαισθησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

"Χούντα δεν γνωρίσαμε, μα ούτε ελευθερία. Η τρομοκρατία μπήκε στα σχολεία" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Αριστοτέλειου γυμνάσιου- λυκείου Ιερισσού. "Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης. Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!!" τονίζουν.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων , στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρήται να επιβληθεί.Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν πλάι μας" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος γονέων του σχολείου.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει