Arrow

Η κοψοκεφαλοποίηση πότε θα ολοκληρωθεί;

Posted by Στάμπα ~ on 3/07/2013 ~ 0 comments



Έχει μπει στο τελικό στάδιο
Στουρνάρας: «Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τον Απρίλιο»
 Στο τελικό στάδιο έχει μπει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εξήγησε ότι «θα έχει ολοκληρωθεί λίγο μετά τον Απρίλιο».
Συγκεκριμένα, ο υπουργός κατά την τοποθέτησή του στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης» είπε: «Υπάρχει στενότητα στην αγορά καθώς δεν έχουμε την επιθυμητή ρευστότητα» και πρόσθεσε: «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει μπει στο τελικό στάδιο και μετά παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο τους. Η ανακεφαλαιοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί από Απρίλιο ένα μικρό περιθώριο μετά».

Επιπροσθέτως, εξήγησε πως «Η χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας δεν επαφίεται μόνο στον τραπεζικό κλάδο, προσπαθούμε να καταστήσουμε την αγορά ανταγωνιστική και ευέλικτη».

Πέραν αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τους τομείς «ενέργειας, αιολικά ή φωτοβολταϊκά, διαχείρισης αποβλήτων, ακίνητα, υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια, τουρισμό και εξαγωγικές – μεταποιητικές εταιρίες» και πως οι ενδιαφερόμενοι «θεωρούν προϋπόθεση να καλύπτεται η επένδυση από κανόνες διαφάνειας».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει