Arrow

Μιλάνε όλοι ...μιλάνε και οι κώλοι

Posted by Στάμπα ~ on 3/23/2013 ~ 0 comments

Η Κεντρική Τράπεζα Φινλανδίας κάνει «υποδείξεις» προς την Κύπρο
Την άποψη πως για να σωθεί η Κύπρος από μία ενδεχόμενη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού της τομέα, οφείλει να ακολουθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της κλάδου, εξέφρασε ο κεντρικός Τραπεζίτης της Φινλανδίας Έρκκι Λικάνεν. 
«Σήμερα η μπάλα βρίσκεται αποκλειστικά στην περιοχή της Κύπρου. Ελπίζω ότι κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη.
 
Ο κ. Λικάνεν συνέχισε λέγοντας: «Η ΕΚΤ αποφάσισε την Πέμπτη να συνεχίσει τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης έως και τη Δευτέρα. Έως τότε, οι τράπεζες θα πρέπει να είναι φερέγγυες σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΚΤ. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τράπεζες που είναι υπό πτώχευση. Τώρα υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα ξανακάνει τις κυπριακές τράπεζες φερέγγυες μέσω της αναδιάρθρωσης και της ανακεφαλαιοποίησης».
 
Ο Φινλανδός Τραπεζίτης ολοκλήρωσε λέγοντας πως «είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση, καθώς οι Κύπριοι γνωρίζουν πως η καλύτερη λύση για αυτούς είναι η συμμετοχή τους σε μια μεγάλη κοινότητα που διέπεται από νόμους και δικαιοσύνη».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει