Arrow

Μάνατζερ έχουμε...γιατρούς και νοσοκόμους γιόκ!

Posted by Στάμπα ~ on 3/27/2013 ~ 0 comments

Συνωστισμός... μάνατζερ στο ΕΣΥ!
Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις υποψηφίων μάνατζερ του ΕΣΥ υποβλήθηκαν στο υπουργείο Υγείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες αφότου ενεργοποιήθηκε η σχετική διαδικασία για την κάλυψη των 180 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους λήγει σήμερα (η ηλεκτρονική υποβολή  παίρνει παράταση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα), ωστόσο η μέχρι τώρα εικόνα φαίνεται να επιβεβαιώνει τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο,  ο οποίος κατά την παρουσίαση της  Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ είχε δηλώσει ότι «η διοίκηση του ΕΣΥ αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για τα στελέχη της αγοράς» και είχε εμφανιστεί βέβαιος ότι ούτε οι μειωμένες αμοιβές των μάνατζερ του ΕΣΥ (1.800 έως 2.800 ευρώ μηνιαίως) ούτε η υπογραφή αυστηρών «μνημονίων» των νοσοκομείων με το υπουργείο Υγείας θα απέτρεπαν τα φιλόδοξα στελέχη της αγοράς υγείας από τη διεκδίκηση μιας θέσης στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως αυτό αποτυπώνεται στον αριθμό των αιτήσεων που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα, συγκεντρώνει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ). Η σχετική λίστα περιλαμβάνει αρκετούς από τους νυν διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας αλλά και πολλούς νέους υποψήφιους που πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος, δηλαδή να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ και να έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση ή στα οικονομικά της υγείας.

Τα μέλη της επιτροπής που θα αναλάβει να αξιολογήσει και να επιλέξει τους 87 διοικητές και τους 93 αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομειακών μονάδων του ΕΣΥ αποτελούν ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ο κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρόεδρος του ΚΕΣΥ, ο κ. Θεόδωρος Παπαβασιλείου, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο κ. Γιώργος Καπερώνης, εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ και  ο κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει