Arrow

Τελικά...τα παίρνουν; ΝΑΙ ή ΟΧΙ!

Posted by Στάμπα ~ on 3/06/2013 ~ 0 comments


Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν απαντά επί της ουσίας για τα λεφτά


Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν απαντά επί της ουσίας για τα λεφτά
 
Ανακοίνωση με τέσσερις μέρες καθυστέρηση στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής»



 
Με τέσσερις μέρες καθυστέρηση και αφού προηγήθηκε η εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρίας Παναγιώτας Φάκου, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού  εξέδοσε την Τετάρτη ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο τα στελέχη της εισέπρατταν επί χρόνια αποδοχές που δεν ήταν σύννομες.

Χωρίς να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ανακοίνωσή της, διατυπώνει παράλληλα έναν ανεπίπτρεπτο υπαινιγμό, επισημαίνοντας ότι «ευελπιστεί ότι το δημοσίευμα δεν συνδέεται με πρόσφατες ελεγκτικές ενέργειες στον χώρο των ΜΜΕ», αποσιωπόντας το γεγονός, ότι την υπόθεση αποκάλυψε πρώτος στην Βουλή την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Φωτεινής Πιπιλή.

Ταυτόχρονα κατηγορεί το «Βήμα» ότι δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα ενός ελέγχου που ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες, χωρίς όμως να εξηγεί, γιατί αυτός ο έλεγχος κρατήθηκε μυστικός από την Επιτροπή Ανταγωνισμού επί τόσο μεγάλο διάστημα και γιατί ακόμη και σήμερα αρνείται να αποκαλύψει τι απάντησε στις αιτιάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Αποφεύγει τέλος να απαντήσει στο αν υπάρχουν υπάλληλοι της Επιτροπής που κατέχουν ταυτόχρονα δύο αμειβόμενες θέσεις στο δημόσιο, μιλώντας απλώς για το προσωπικό της που λοιδωρείται με τόση ευκολία.

Η ανακοίνωση που εξέδοσε την Τέτάρτη η επιτροπή Ανταγωνισμού, απαντώντας στο ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, έχει ως εξής:   

«Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και τις αναφορές στη συνέχεια σε μερίδα του Τύπου, επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία υπόκειται εκ του νόμου σε προληπτικό και λατασταλτικό οικονομικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ήδη θέσει υπόψη του τελευταίου τα σχετικά στοιχεία και έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες σε σχέση με τις παρατηρήσεις της «Έκθεσης Ελέγχου
Μισθοδοσίας», η οποία χρονολογείται ήδη από τον Μάιο του παρελθόντος έτους. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σεβόμενη την εισαγγελική διερεύνηση δεν θα προβεί σε δημόσιο επί της ουσίας σχολιασμό του δημοσιεύματος και αβάσιμων αναφορών που περιέχονται σε αυτό.

Η Επιτροπή ευελπιστεί ότι το προαναφερόμενο δημοσίευμα, υπό τον προσβλητικό τίτλο «Φέρτε πίσω τα λεφτά», δέκα μήνες μετά την κοινοποίηση της σχετικής έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου, δεν συνδέεται χρονικά με πρόσφατες ελεγκτικές ενέργειές της στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και άλλους κρίσιμους κλάδους της οικονομίας.

Θα δοθεί όμως η δυνατότητα με έγγραφα στοιχεία να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων, ότι στην Επιτροπή, όχι μόνο διασπάθιση του δημόσιου χρήματος δεν γίνεται αλλά οι λειτουργικές της δαπάνες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, το όποιο πλεόνασμά της αποδίδεται στον κρατικό προϋπολογισμό, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής έχουν περιοριστεί στο ήμισυ παρά τον αυξανόμενο όγκο του παραγόμενου έργου, και το προσωπικό της Επιτροπής, το οποίο λοιδορείται με τόση ευκολία στο δημοσίευμα, εξαντλεί αποθέματα ψυχής και αναλώνεται για να υπάρξουν αποτελέσματα σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει