Arrow

Ούτε λέπι ελευθερίας

Posted by Στάμπα ~ on 3/23/2013 ~ 0 comments


Γάζα: Ισραηλινά αντίποινα μέχρι και στους παλαιστίνιους... ψαράδες

ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΛΙΕΙΑΣ 
Γάζα: Ισραηλινά αντίποινα μέχρι και στους παλαιστίνιους... ψαράδες

Το Τελ Αβίβ απάντησε με μείωση του θαλάσσιου χώρου όπου επιτρέπεται η αλιεία ανοιχτά της Γάζας στους πυραύλους που έπεσαν στο έδαφός του κατά την επίσκεψη Ομπάμα.

Ο χώρος αυτός καθορίστηκε μετά τις αψιμαχίες του περασμένου Νοεμβρίου μετά από συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου και τώρα η Χαμάς ζητάει από το Κάιρο να παρέμβει, προκειμένου να διατηρηθεί το μέχρι σήμερα στατους κβο στην περιοχή.
Η εκτόξευση των ρουκετών αποδίδεται στην Μαγκλές Σουρά αλ-Μουτζαχεντίν, μία σκληροπυρηνική μικρό ομάδα σαλαφιστών που δρα στη Γάζα και το Σινά και συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Το Ισραήλ ωστόσο πάντα αποδίδει στην Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, οποιαδήποτε επίθεση στο έδαφός του προέρχεται από εκεί.
Ετσι, η ζώνη ελεύθερης αλιείας των 6 μιλίων περιορίστηκε στα 3, ενώ έκλεισε και η συνοριακή διάβαση στο Κερέμ Σαλόμ. Η απόφαση χτυπάει τουλάχιστον 3.000 άτομα που απασχολούνται στην αλιεία στην περιοχή.
Εκπρόσωπος της αιγυπτιακής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε μηνύματα για το θέμα τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Λωρίδα της Γάζας και είπε ότι θα υπάρξει επικοινωνία και με τις δύο πλευρές προκειμένου «να αναστηλωθεί η δέσμευσή τους στους όρους της ανακωχής».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει