Arrow

Με σοβαρά κινητικά προβλήματα ο ένας ύποπτος

Posted by Στάμπα ~ on 3/21/2013 ~ 0 comments


Ποιοί είναι οι 20 που καλούνται ως ύποπτοι για την επίθεση στις Σκουριές

Ποιοί είναι οι 20 που καλούνται ως ύποπτοι για την επίθεση στις Σκουριές
Ευρήματα και στοιχεία για την εμπρηστική επιχείρηση στα μεταλλεία χρυσού



Είκοσι άτομα ηλικίας 20 έως 50 ετών, πολλοί από τους οποίους είναι καταστηματάρχες, οικοδόμοι, ξυλέμποροι, ψαράδες, κτηνοτρόφοι, καλούνται να δώσουν ανωμοτί κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ως βασικοί ύποπτοι για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου. Κανείς από τους υπόπτους δεν είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για άλλο αδίκημα

Δεκαεπτά από τους υπόπτους προέρχονται από την Ιερισσό, δύο από την περιοχή της Παναγιάς και ένας από το χωριό Γομάτι της Χαλκιδικής. Δύο από τους 20 υπόπτους είχαν ήδη κατηγορηθεί -μαζί με αλλά δύο άτομα- για οπλοκατοχή, ύστερα από κατ' οίκον έρευνες την Τσικνοπέμπτη, στην περιοχή της Ιερισσού. Η δίκη για την υπόθεση αυτή αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2014.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ «μερικοί από τους υπόπτους φέρεται να έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις».

Όπως ανέφεραν στο «Βήμα» ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «έχουμε καταλήξει στην εκτίμηση ότι στην επίθεση στις Σκουριές συμμετείχαν τελικά περίπου 20-25 άτομα όπου η έρευνα μας για τους δράστες είναι σχεδόν πλήρης. Εχουμε συγκεντρώσει στοιχεία με βάση τα δείγματα DNA που βρέθηκαν επί τόπου, από μαρτυρικές καταθέσεις, από τα άλλοθι που προέβαλαν οι ύποπτοι, από την ανάλυση των κλήσεων κινητής τηλεφωνίας και άλλα δεδομένα. Εκτιμούμε ότι τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψιν των διωκτικών αρχών είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Όμως όλα θα κριθούν από τις δικαστικές αρχές».

Από την άλλη πλευρά νομικοί που παρακολουθούν την υπόθεση αναφέρουν ότι «απορούμε με την χρήση του DNA -με βάση ευρήματα στον τόπο της επίθεσης- ως επιβαρυντικού στοιχείου για τους υπόπτους, όταν μπορεί να υποστηριχθεί πως πολλοί από αυτούς είχαν μεταβεί στο ίδιο σημείο και άλλες φορές στα πλαίσια κινητοποιήσεων κατοίκων της περιοχής. Πρέπει να επισημανθεί ότι ο νεαρός που είναι ύποπτος από το Γομάτι είναι άτομο με σοβαρά κινητικά προβλήματα».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει