Arrow

ΔΕΗ: Το μαγαζάκι του Ζερβού

Posted by Στάμπα ~ on 3/05/2013 ~ 0 comments



Οσμή σκανδάλου και διαπλοκής δημιουργεί η απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα ενέργειας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου να υπογράψει εσπευσμένα τη σκανδαλώδη σύμβαση για τη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Πριν καν ολοκληρωθεί η εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα που έχει ξεκινήσει με αφορμή τους δυσμενείς όρους της σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός και το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος νίπτουν τας χείρας τους και ετοιμάζονται να υπογράψουν, το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου, τη σύμβαση-δώρο στην ΓΕΚ-Τέρνα του κ. Γιώργου Περιστέρη.

Στην πραγματικότητα ένα λεόντειο συμβόλαιο που υπογράφεται παρά το αρχικό μούδιασμα που δημιούργησε η αποκάλυψη για τις ρήτρες που κρύβει, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την απόρριψη εισήγησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, που πρότεινε την πληρωμή αποζημίωσης μόλις 10 εκατ. ευρώ για να απαλλαγεί η ΔΕΗ σε περίπτωση ακύρωσης του έργου με υπαιτιότητά της. Αντί αυτού, η Επιχείρηση, κινδυνεύει να χάσει 70 εκατ. ευρώ εάν ενεργοποιηθεί η ποινική ρήτρα που περιέχει το χρυσό συμβόλαιο και η οποία αντιστοιχεί στο 5% του προϋπολογισμού του έργου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 1,4 δισ. ευρώ.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει