Arrow

Ακόμη και οι επαναστάτες σε τρομοκρατούν

Posted by Στάμπα ~ on 3/20/2013 ~ 0 comments


ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για γενική αποσταθεροποίηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για γενική αποσταθεροποίηση
Ο κ. Ι. Δραγασάκης την Τετάρτη στην Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης



Η απειλή της αποσταθεροποίησης και ενός ενδεχόμενου πολιτικού ντόμινο απρόβλεπτων εξελίξεων και με δυσδιάκριτα τα μέσα διαχείρισης, προξενεί αναστάτωση και στην αξιωματική αντιπολίτετυση, λίγες ημέρες έπειτα από την απόφαση βόμβα για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Πίσω από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις με τις οποίες ο κ. Αλ. Τσίπρας και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, είναι αισθητή η ανησυχία.
Στο επίκεντρό της βρίσκεται ο φόβος που προξενεί το «μεγάλο βήμα» στο οποίο φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει η Ευρώπη, καθώς πίσω από την απόφαση για την Κύπρο κάποιοι βλέπουν να ανοίγουν όλα τα ενδεχόμενα για άσκηση μελλοντικών πιέσεων σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και υπό αυτή την έννοια διακρίνουν μία διάθεση του Βερολίνου και των Βρυξελλών να τραβήξουν το σχοινί σε μία απροσδόκητη κατεύθυνση.

Κατά τον τρόπο αυτό, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αισθητή, αν και δεν εκδηλώνεται δημοσίως, η ανησυχία μπροστά σε μη γραμμικές εξελίξεις, οι οποίες κατά μία εκδοχή ενδέχεται να προσλάβουν και χαρακτηριστικά εθνικής κρίσης.
Σημειώνουν δε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τον τρόπο που ασκείται η πίεση στην Κύπρο, κατ' ουσίαν ανατρέπεται με δραματικό τρόπο μία εθνική στρατηγική, στον πυρήνα της οποίας βρέθηκε πριν από περίπου μία 15ετία η προσπάθεια της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Υπό το πρίσμα αυτό και έπειτα από ένα διήμερο ανακοινώσεων και αντιπαραθέσεων με την κυβέρνηση, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν εν τέλει την Τρίτη το πρωί να σταλεί αντιπροσωπεία στην Κύπρο, με επικεφαλής τον κ. Ι. Δραγασάκη και συμμετοχή της κυρίας Ρένας Δούρου και του κ. Κ. Ησυχου, προκειμένου να υπάρχει άμεση πληροφόρηση και παρακολούθηση των δραματικών εξελίξεων στην Λευκωσία.
Εν όψει αυτών και πίσω από τις γραμμές της φραστικής επίθεσης προς την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε σε δήλωσή του το μεσημέρι της Τρίτης, μερικά στοιχεία, τα οποία κατά μία προσέγγιση εκφράζουν τον πυρήνα της ανησυχίας στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας σε αυτήν τη δήλωσή του ότι «η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής ανοίγει πλέον τους Ασκούς του Αιόλου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ολόκληρη την ευρωζώνη» και πως «πρόκειται για μια κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ευρώπης».

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας είπε ότι η απόφαση πρέπει να ματαιωθεί, «προτού  γίνουν ανεπανόρθωτες οι ζημιές που θα προκαλέσει».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει