Arrow

Αλέξη να ένα μήλο

Posted by Στάμπα ~ on 4/19/2013 ~ 0 comments

Βίτσας: Φραστικό λάθος Τσίπρα η «αναστολή» του Μνημονίου
 Μιλώντας για διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι η αναφορά Τσίπρα στον συνέδριο το Economist για αναστολή -αντί κατάργηση ή ακύρωση- του Μνημονίου ήταν ένα φραστικό λάθος.
Από τον Μάρτιο του 2010 η θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ίδια, δηλαδή να ακυρωθεί το μνημόνιο και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους όπως έγινε το 1953 με τη Γερμανία, ανέφερε ο Δ.Βίτσας, μιλώντας στον Σκάι. 

«Ανάλογα με το ακροατήριο τη χώρα, την ήπειρο, το συνομιλητή αρχίζει και η φρασεολογία του Τσίπρα. Έχει να κάνει αυτό με τις δυσκολίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν τις θέσεις του», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Σε αντίστοιχη συζήτηση στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Είπαμε ό,τι λέγαμε πάντα. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κατάργηση, την αναστολή, την αντικατάσταση κλπ. Έχουν φτωχύνει τον ελληνικό λαό, μην φτωχύνουν και το λεξιλόγιό μας».

Είναι τελείως διαφορετικό το «καταργώ» από το «αναστέλλω», αντέτειναν ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και ο γραμματεάς της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος σημείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Στο Κερατσίνι θα έλεγε ‘θα το σκίσουμε’. Στον Economist είπε θα το ‘αναστείλω’. Μιλάει ανάλογα με το ακροατήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αφήνει να ξέρουμε τι θα κάνει με το Μνημόνιο».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει