Arrow

Παραλύει ο πεθαμένος;

Posted by Στάμπα ~ on 4/24/2013 ~ 0 comments


Λ. Ρακιντζής, Κ. Μενουδάκος, Χαρ. Αθανασίου και Ευρ. Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας της ΚΕΔΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση



ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ο φόβος παραλύει το Δημόσιο

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το ενδεχόμενο παράλυσης της δημόσιας διοίκησης από τη «στοχοποίηση» και τη γενίκευση των φαινομένων της διαφθοράς στο Δημόσιο και στους δήμους έκρουσαν χθες ανώτατοι δικαστικοί, υπουργοί και εκπρόσωποι ελεγκτικών μηχανισμών, στην ημερίδα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα «αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, Δικαιοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σ. Ντούνη, οι υπουργοί Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στον δημόσιο τομέα παρουσιάζει εικόνα «παράλυσης» εξαιτίας της ευθυνοφοβίας που παρατηρείται.
Το πνεύμα που κυριάρχησε στην ημερίδα αποτυπώνεται στη φράση του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος τόνισε ότι «όσο επικίνδυνη είναι η ατιμωρησία, άλλο τόσο είναι και η απόλυτη τιμωρητικότητα», προσθέτοντας ότι πλέον οι «υπεύθυνοι φοβούνται να υπογράψουν οτιδήποτε και είναι τριπλάσιο το κόστος της μη υπογραφής από μια κακή απόφαση».
Από την πλευρά του, ο Α. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι σε δήμους «κάστρα» κομματισμού και αδιαφάνειας υπήρξε μεγάλη σπατάλη. Ωστόσο, όπως είπε, «πρέπει να μιλήσουμε για όσους διώκονται πειθαρχικά και παραβιάζουν τον νόμο. Αυτούς πρέπει να τιμωρήσουμε». Ταυτόχρονα εξέφρασε τη διαφωνία του με τον όρο «επίορκος» που προβάλλεται εμβληματικά για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος. Τόνισε, δε, ότι οι Ελληνες δικαστές δεν δικαιούνται να απομακρυνθούν από όσα έχουν διδαχθεί. Πουθενά στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει η έννοια της σκληρότητας αλλά του μέτρου.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει