Arrow

Αυτοϊκανοποιήθηκε ο μπάρμπα Φώτης

Posted by Στάμπα ~ on 4/16/2013 ~ 0 comments


Ικανοποίηση και αιχμές για την τρόικα

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ 
Ικανοποίηση και αιχμές για την τρόικα

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Φ. Κουβέλης σε δήλωσή του τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα, καθώς τη συνέδεσε με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε αιχμές για τη στάση της τρόικας, αναφέροντας ότι «οι εταίροι μας οφείλουν, όμως, να αντιληφθούν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες. Χρειάζεται να καταλάβουν ότι διαπραγματεύονται και δεν επιβάλλουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε στα θετικά σημεία της συμφωνίας, που αφορούν την ελάφρυνση των ασθενέστερων στρωμάτων, επισημαίνοντας τις βελτιωτικές ρυθμίσεις σε θέματα όπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η μείωση της φορολόγησης των ακινήτων, η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Υπογράμμισε το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε ουσιαστικά στην αναγνώριση της ανάγκης να ληφθούν άμεσα μέτρα υποστήριξης των ανέργων -ιδιαίτερα των νέων και όσων ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν ενήλικο εργαζόμενο- και των ανασφάλιστων πολιτών, μέσω κοινοτικών κονδυλίων. Επανέφερε το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την επανεξέταση του καθορισμού της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.
Ο Φ. Κουβέλης επεσήμανε την ανάγκη προσήλωσης της κυβέρνησης στον στόχο της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ.
«Η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί συστηματικά για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, καταπολεμώντας όλα τα φαινόμενα γραφειοκρατίας, σπατάλης, διαφθοράς», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει