Arrow

Ποιος είναι ο ξεφτίλας;

Posted by Στάμπα ~ on 4/03/2013 ~ 0 comments

ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΡΥΦΟ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Liberation: «Είσαι ξεφτίλας»
Πολύ γρήγορα φαίνεται να καταρρέει η εικόνα των σοσιαλιστών του Ολάντ με αφορμή τον "κρυφό" λογαριασμό του πρώην υπουργού του.
Ανάξιος, ψεύτης και άλλα διόλου κολακευτικά σχόλια αποδίδει σήμερα ο γαλλικός Τύπος στον Ζερόμ Καουζάκ, πρώην υπουργό Προϋπολογισμού και στενό συνεργάτη του Φρανσουά Ολάντ, ένα 24ωρο μετά την παραδοχή του ότι διατηρούσε κρυφό λογαριασμό στο εξωτερικό.
Για την αριστερή εφημερίδα «Liberation», ο Καουζάκ είναι «ανάξιος», (πιο λαϊκά ξεφτίλας) όπως γράφει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδό της.
«Ομολογία υπό μορφή ωρολογιακής βόμβας», γράφει, μεταξύ άλλων, για το θέμα.
«Το ψέμα που λερώνει τον Ολάντ », είναι ο τίτλος της «Le Parisien», ενώ στις εσωτερικές της σελίδες μία παλιότερη φωτογραφία δείχνει τον πρώην υπουργό σε μια από βήματος ομιλία του, όπου είναι κολλημένη η αφίσα η οποία γράφει: «Μάχη κατά της φοροδιαφυγής».
«Καουζάκ: Το ψέμα» είναι ο τίτλος της οικονομικής «Les Echo», που υπογραμμίζει «την ταραχή» για την εκτελεστική εξουσία, που υποχρεούται πλέον να δώσει εξηγήσεις για το τί πραγματικά ήξερε για το θέμα.
Τα λόγια του Καϊζάκ «Ζητώ συγνώμη… » όπως έγραψε στο μπλογκ του πριν πάει στον ανακριτή, προβάλλει η «Le Figaro», που μιλάει στις εσωτερικές της σελίδες για «ωστικό κύμα», ειρωνευόμενη ότι στην «εργαλειοθήκη του» ο Φρανσουά Ολάντ είχε ξεχάσει να βάλει και έναν «ανιχνευτή ψεύδους».
Η ανακοίνωση της προεδρίας με την αυστηρή δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι ο πρώην υπουργός διέπραξε «ένα ασυγχώρητο ηθικό παράπτωμα», δεν φάνηκε αρκετή για να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Με ανακοίνωση, ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η υπόθεση Καουζάκ «σήμανε το τέλος μιας ηθικολόγου αριστεράς που ήξερε να δίνει μαθήματα» και ζήτησε από τον πρόεδρο «να εξηγηθεί ενώπιον των Γάλλων».
 


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει