Arrow

Ζήσε μεταρρύθμιση να φας δημόσιο

Posted by Στάμπα ~ on 4/01/2013 ~ 0 comments


Μανιτάκης: Η διοικητική μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ

Μανιτάκης: Η διοικητική μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο

«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν συντελείται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνο, διότι πρέπει να αλλάξουν ριζωμένες πρακτικές και νοοτροπίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας σε ημερίδα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα αρκετά, αλλά «απομένει να γίνουν πάρα πολλά και πολύ δύσκολα ακόμη». «Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα τιτάν ιο έργο, δεν συντελείται από τη μία μέρα στην άλλη ούτε δια μαγείας», υπογράμμισε.
Όπως είπε, «η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι διαρκής και ριζώνει ή εμπεδώνεται όταν παράγει σταδιακά τη δική της μεταρρυθμιστική κουλτούρα, όταν γίνεται κτήμα των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους απευθύνεται».
Αναφερόμενος στην πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, επισήμανε ότι με την προσεχή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα συζητήσει τις τρείς τελευταίες εκθέσεις αξιολόγησης τριών ακόμη υπουργείων, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση. «Ο θεμέλιος λίθος της έχει τοποθετηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το επόμενο και κρισιμότερο, όπως ανέφερε, στάδιο, της μεταρρύθμισης είναι το πέρασμα από την αξιολόγηση στην υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των διοικητικών μονάδων και υπηρεσιών.
Ο κ. Μανιτάκης εξήγησε ότι σε αυτό το στάδιο πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα ο διοικητικός μηχανισμός των Υπουργείων, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση από το παλαιό στο νέο καθεστώς.
Η μετάβαση αυτή δεν θα αρχίσει, όπως γινόταν μέχρι τώρα, με την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος που περιείχε τον νέο Οργανισμό Υπουργείου, αλλά θα προηγηθεί ένα στάδιο πλήρους σχεδιασμού του νέου οργανογράμματος με την αναλυτική περιγραφή των νέων θέσεων, των αποστολών των διευθύνσεων, των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων κάθε διεύθυνσης και κάθε τμήματος και θέσης καθώς και όλης της διοικητικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον υπουργό.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει