Arrow

Τώρα κοιμήσου ήσυχος

Posted by Στάμπα ~ on 4/26/2013 ~ 0 comments

Γ. Προβόπουλος: «Τα χειρότερα της κρίσης χρέους έχουν περάσει»
Γ. Προβόπουλος: «Τα χειρότερα της κρίσης χρέους έχουν περάσει»
Δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο Bloomberg'
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μάλλον δεν θα χρειασθεί να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων καθώς παρατηρείται μια ομαλοποίηση στις αγορές». Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του προς το Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Οπως σημείωσε ο ίδιος, «με δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες έχει επικρατήσει μια σταθερότητα, η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να μην χρειασθεί ποτέ. Πάντως είναι θετικό το ότι έχει μπροβλεφθέι με σχετική  απόφαση, ώστε αν παραστεί ανάγκη στο μέλλον, να μπορεί να ενεργοποιηθεί».

Οπως εκτιμά το Bloomberg , οι δηλώσεις του κ. Προβόπουλου αντικατοπτρίζουν το κλίμα αυτοπεποίθησης που επικρατεί μεταξύ των αξιωματούχων της κυβέρνησης, παρά τις συνεχιζόμενες πολιτικές αναταράξεις στην Ιταλία και το «χαοτικό» σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

«Πιστέυω ότι τα χειρότερα της κρίσης χρέους βρίσκονται πίσω μας» πρόσθεσε ο κ. Προβόπουλος. Και συνέχισε: «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι αδυναμίες του συστήματος έχουν επιλυθεί ή ότι δεν υποάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας, ή ότι ο δρόμος αυτός δεν θα έχει και λακούβες. Αλλά πιστέυω ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, κατέληξε».

Για το θέμα της νομισματικής πολιτικής ο κ. Προβόπουλος δεν έκανε κάποια δήλωση, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια εβδομάδα, στις 2 Μαϊου, θα συνεδριάσει στην Μπρατισλάβα , προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τα επιτόκια.

Σε ότι αφορα το θέμα των μέτρων λιτότητας, που έχει αμφισβητηθεί πολύ , τελευταία, ο κ. Προβόπουλοςε , απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η Ελλάδα «δεν είχε άλλη επιλογή, αν ληφθούν υπ όψη οι βαθιές αρχικές οικονομικές ανισορροπίες».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει