Arrow

Το παιδί μίλησε

Posted by Στάμπα ~ on 4/05/2013 ~ 0 comments


Soros: Η Ευρώπη ακολουθεί τα ίδια βήματα που έφεραν την Ιαπωνία στον “αργό θάνατο”

Η πολιτική που ακολουθεί η  Ιαπωνία για να τονώσει την οικονομία της είναι “αρκετά επικίνδυνη”, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής George Soros.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe λαμβάνει επιθετικά μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, η οποία έχει περάσει 20 χρόνια αποπληθωρισμού. Χθες, η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρουσίασε δραστικά μέτρα για την τόνωση του πληθωρισμού, πυροδοτώντας μεγάλα κέρδη στο χρηματιστήριο και στέλνοντας το γιεν στα χαμηλά 3,5 ετών έναντι του δολαρίου.
“Αυτό που κάνει η Ιαπωνία είναι στην πραγματικότητα αρκετά επικίνδυνο, γιατί το κάνει έπειτα από 25 χρόνια όπου απλά συσσώρευε ελλείμματα και δεν έκανε πρόοδο στην οικονομία”, είπε ο Soros στο CNBC.
“Επομένως, εάν αυτό που κάνουν ίσως οδηγήσει σε κάτι το οποίο δεν θα μπορούν να σταματήσουν. Εάν το γιεν αρχίσει να πέφτει, κάτι το οποίο έχει συμβεί, και ο κόσμος στην Ιαπωνία συνειδητοποιήσει ότι αυτό πρόκειται να συνεχιστεί και επιδιώξει να στείλει τα χρήματά του στο εξωτερικό, τότε, η πτώση ίσως γίνει μια χιονοστιβάδα”, προειδοποίησε ο Soros.
Σημειώνεται ότι το γιεν έχει υποχωρήσει κατά 21% από τα μέσα του Νοεμβρίου.
Μιλώντας για την Ευρώπη, ο Soros επιβεβαίωσε την άποψή του ότι η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, προσθέτοντας ότι μόλις τώρα αρχίζει, με τις πολιτικές της, να ακολουθεί το δρόμο που επί 25 χρόνια προσπαθεί να αποφύγει η Ιαπωνία.
“Η Ιαπωνία προσπαθεί να γλιτώσει μετά από 25 χρόνια αργού θανάτου, από μία πολιτική την οποία η Ευρώπη μόλις τώρα υιοθετεί. Επομένως, κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις. Η Ιαπωνία προσπαθεί να γλιτώσει και η Ευρώπη τώρα αρχίζει”, λέει ο Soros.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει