Arrow

Κράτα τα κλειδιά κράτα τα γερά!!!

Posted by Στάμπα ~ on 4/08/2013 ~ 0 comments


Αλ. Τσίπρας: «Ας μας δώσει ο Σαμαράς τα κλειδιά από τώρα»

Αλ. Τσίπρας: «Ας μας δώσει ο Σαμαράς τα κλειδιά από τώρα»
Απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής»



 
Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ αν συνεχίσει στο δρόμο που βρίσκεται σήμερα και  «οι παλικαρισμοί του κατεξοχήν εκτελωνιστή των τροϊκανικών απαιτήσεων στη χώρα, του υπουργού των οικονομικών, είναι για γέλια και για κλάματα», σημειώνει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο εικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ,. Αλ. Τσίπρας, απαντώντας ουσιαστικά στις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής».

«Είναι  ανώφελο (η κυβέρηση και ο κ. Στουρνάρας) να εγκαλεί τους τροϊκανούς ότι αν συνεχίσουν έτσι θα τους παραδώσει τα κλειδιά. Τα κλειδιά τους τα χει παραδώσει εδώ και καιρό», τονίζει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει: «Ακόμα πιο ανώφελο να τους απειλεί ότι αν συνεχίσουν να απαιτούν τα άπαντα θα τους παραπέμψει στο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κοινό τους πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τα κλειδιά, δε θα βρίσκονταν εδώ που βρίσκονται ούτε οι τροϊκανοί, ούτε όμως και ο κος Στουρνάρας. Ας καταλάβει, λοιπόν, έστω και την ύστατη στιγμή ο πρωθυπουργός ότι η στρατηγική του είναι τόσο αδιέξοδη για τη χώρα, όσο όμως και για τη κυβέρνησή του. Αν συνεχίσει έτσι, απλά θα αναγκαστεί κάποια στιγμή - έχοντας όμως κάνει ανεπίστρεπτες υποχωρήσεις προς τη τρόικα- να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει το φίδι από τη τρύπα. Θα την αναλάβουμε την ευθύνη όπως και να χει, αλλά είναι κρίμα για το λαό και τη χώρα να σπαταλιούνται διαρκώς δυνατότητες».

Ο κ. Τσίπρας προτείνει να παγώσει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς «αύριο κιόλας τις αδιέξοδες συζητήσεις μαζί τους και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο. Να πάει στη Κύπρο, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Να διεκδικήσει να κατασταθεί σαφές ότι δε θα γίνει αποδεχτή από τις κυβερνήσεις του Νότου παρόμοια λύση με αυτή της Κύπρου. Και να διερευνήσει μια νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης με στόχο τη δημιουργία ενός ευρέως μετώπου δυνάμεων που θα αμφισβητήσουν και θα ανατρέψουν την νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη».

Κατά τον κ. Τσίπρα, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο «αλλιώς νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει εκλογές άμεσα ώστε μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή, με κορμό την Αριστερά, και με την δυναμική στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, να προσπαθήσει να ξανακερδίσει το χαμένο για τη χώρα χρόνο της μνημονιακής διακυβέρνησης».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει