Arrow

Το σύστημα επιβραβεύει τα καλά παιδιά

Posted by Στάμπα ~ on 4/16/2013 ~ 0 comments

Η Τρόικα θέλει Σταϊκούρα για νέο Υπουργό Οικονομικών! Η Τρόικα θέλει Σταϊκούρα για νέο Υπουργό Οικονομικών! 

Σας έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει οσονούπω να μετακινηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών προς κάπου αλλού... Πιθανότατα διοικητής στην Τράπεζας της Ελλάδας ή σε κάποιον άλλο λιγότερο νευραλγικό Υπουργικό θώκο.
Σας έχουμε γράψει επίσης ότι η Τρόικα θα στεναχωρηθεί πολύ που θα χάσει τον Γιάννη Στουρνάρα από Υπουργό Οικονομικών. Και αυτό γιατί, όπως διαρρέεται από κύκλους των δανειστών μας, "ο κ. Στουρνάρας δεν χαλάει ποτέ χατήρι στην Τρόικα".
Σας έχουμε γράψει μάλιστα ότι ο κ. Στουρνάρας παρακάλεσε την Τρόικα να μην επιβάλλει στην Ελλάδα νέα πρόσθετα μέτρα υπό μορφής περικοπών σε μισθούς και συντάξεων, αλλά να τα μεταθέσει για τον Ιούνιο! Πράγμα που έγινε. Ο λόγος: γιατί ο κ. Στουρνάρας θέλει να πετάξει την καυτή πατάτα στον επόμενο που θα τον διαδεχθεί στην θέση του!
Και εδώ βρίσκεται το κλειδί της όλης ιστορίας: ο Σαμαράς ετοιμάζεται να κάνει κι αυτός με την σειρά του το δικό του χατήρι στον Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αντικατάστασή του από την θέση του Υπουργού Οικονομικών είναι πλέον θέμα χρόνου.
Το ερώτημα όμως παραμένει: ποιος θα τον διαδεχθεί; Κύκλοι των δανειστών μας λένε ότι "η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι ο νυν υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα".
Ο κ. Σταϊκούρας δεν είναι απλά αγαπητός στους δανειστές μας. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο που η Τρόικα θεωρεί ότι μπορεί επάξια να αντικαταστήσει τον Γ. Στουρνάρα, αφού καθ' όλους τους μήνες των διαπραγματεύσεων ο κ Σταϊκούρας- όπως λένε- "δεν έφερε ούτε στο παραμικρό αντιρρήσεις στις υποδείξεις των δανειστών μας".
Λέτε ο κ. Σταϊκούρας να είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση; Μην μας παρεξηγήσετε... "Κατάλληλο πρόσωπο" με κριτήριο πάντα τα μέτρα και σταθμά των δανειστών μας...



Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει