Arrow

Τσιπρέας Φογκ

Posted by Στάμπα ~ on 4/23/2013 ~ 0 comments


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας με τον ευρωπαίο ριζοσπάστη διανοητή Σλαβόι Ζίζεκ. Κοινή στάση των αριστερών και ευρύτερων ευρωπαϊκών δυνάμεων επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

Ταξίδι Τσίπρα στον Νότο

Eναν νέο κύκλο περιοδειών στις χώρες του Νότου ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας αναζητώντας «συμμάχους» εν όψει και των εξελίξεων στην Ευρωζώνη. Πρώτος σταθμός είναι η Λισαβόνα, με αφορμή και την επέτειο της «Επανάστασης των Γαριφάλων».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να επισκεφθεί πρωτεύουσες των χωρών του Νότου, ενώ στο ημερολόγιο των επισκέψεων του κ. Τσίπρα, μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι και περιοδείες στη Μόσχα, τη Νότιο Αφρική και την.... Κίνα.
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη να επισκεφθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκ νέου τις ΗΠΑ. Ο κ. Τσίπρας στη Λισαβόνα ?την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή? θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη ετήσια πορεία, θα μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση, ενώ θα έχει συναντήσεις, εκτός από το «Μπλόκο» της Πορτογαλίας, με τα εργατικά συνδικάτα, καθώς και με το ιστορικό στέλεχος των σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργό Μάριο Σοάρες.
Οι νέες περιοδείες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσονται στις νέες πρωτοβουλίες της Κουμουνδούρου ώστε να υπάρξει κοινή στάση αριστερών και ευρύτερων δυνάμεων για κοινές δράσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ιρλανδία.
Σημειώνεται ότι στο προσεχές διάστημα η Κουμουνδούρου σχεδιάζει ακόμη μία «μεγάλη», όπως τη χαρακτηρίζει, πρωτοβουλία προς τον γερμανικό λαό, στον οποίο θα τεθούν ζητήματα όπως οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την πολιτική που ασκεί η γερμανική κυβέρνηση.
Η εναλλακτική σύνοδος
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πρώτη συνάντηση της εναλλακτικής συνόδου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 7 και 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσωπειών από φορείς και κινήματα της Ευρώπης.
Στην ατζέντα υπάρχουν δύο ακόμη ημερομηνίες με αφορμή συναντήσεις αριστερών και προοδευτικών διανοουμένων.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καθίσει και πάλι στο ίδιο τραπέζι με τον φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, καθώς είναι προσκεκλημένος στο «6ο Ανατρεπτικό Φεστιβάλ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 18 Μαΐου στο Ζάγκρεμπ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον Σλάβοϊ Ζίζεκ με θέμα «Η ουτοπία της δημοκρατίας»! Θυμίζουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο Σλ. Ζίζεκ είχαν βρεθεί ξανά στο ίδιο πάνελ, τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο πληθωρικός Σλοβένος φιλόσοφος είχε επισκεφθεί την Αθήνα.
Αντίστοιχη συνάντηση προοδευτικών διανοουμένων θα γίνει στη Νέα Υόρκη, αρχές Ιουνίου, όπου έχει προσκληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνάντηση αριστερών και προοδευτικών διανοουμένων, πανεπιστημιακών και οργανώσεων, είναι ο Νόαμ Τσόμσκι.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει