Arrow

Magic Johnson Samaras

Posted by Στάμπα ~ on 4/18/2013 ~ 0 comments





Στο μαξίμου εκτιμούν ότι αν υλοποιηθούν οι συμφωνίες με την τρόικα μέχρι τον Ιούνιο, τότε θα υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας στη διεκδίκηση μειώσεων στους φόρους εστίασης, πετρελαίου και επιχει


ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ

«Ζone press» από τον Σαμαρά

Το σύστημα «zone press» με γρήγορους... αιφνιδιασμούς θα επιχειρήσει να εφαρμόσει στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Για τους γνώστες του μπάσκετ, το σύστημα αυτό προβλέπει τη διαμόρφωση μιας συμπαγούς άμυνας προκειμένου να αποφεύγονται τα λάθη αλλά και οι επιθέσεις των αντιπάλων και ταυτόχρονα ταχύτητα στις αντεπιθέσεις.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος γνωρίζει ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από τους δανειστές της χώρας μας με βάση τη συμφωνία που «κλείδωσε» στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είναι ασφυκτικά, θεωρεί ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ήμερα προκειμένου οι δράσεις να υλοποιηθούν και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις τον Ιούνιο, οπότε και αναμένεται να επιστρέψει η τρόικα.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκίνησε άμεσα διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους υπουργούς, έτσι ώστε, αμέσως μετά το Πάσχα, να είναι όλα έτοιμα προς εφαρμογή.
Συγκεκριμένα, στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του πρωθυπουργού βρίσκεται η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, οι εγκύκλιοι για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες καθώς και οι ρυθμίσεις για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια».
Αποκρατικοποιήσεις
Παράλληλα, έμφαση δίδεται στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, που βρίσκονται στην τελική ευθεία, αλλά και στην επανέναρξη των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, κάτι που -όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Χατζηδάκης- θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο είναι ξεκάθαρο -παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Μανιτάκη- ότι ένα σημαντικό τμήμα από τους 4.000 δημοσίους υπαλλήλους που πρόκειται να αποχωρήσουν εντός του έτους, θα απολυθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα.
Προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος ο κ. Σαμαράς έχει αναθέσει στον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη να συντονίσει την όλη προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης θα έχει την εποπτεία για τις υπόλοιπες δράσεις που θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες 60 ημέρες. Οι δύο αυτοί στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αποτελούν και τους δύο βασικούς πυλώνες της... άμυνας που θέλει να «χτίσει» για να αποφευχθούν λάθη και καθυστερήσεις.
Οι... αιφνιδιασμοί που θα επιχειρήσει να κάνει η κυβέρνηση, αφορούν την αλλαγή του μείγματος πολιτικής σε ορισμένα βασικά ζητήματα, όπως είναι οι συντελεστές φορολόγησης. Στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί η εκτίμηση ότι εφόσον τον Ιούνιο έχουν προωθηθεί οι δράσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί, τότε θα υπάρξουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας στη διεκδίκηση άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, στη δρομολόγηση της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης όπως επίσης και στη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, κάτι που άφησε σαφώς να εννοηθεί και στην ομιλία του στον «Εconomist» ο πρωθυπουργός.
Ανασχηματισμός
Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τους επόμενους δύο μήνες, στο παρασκήνιο φουντώνουν και πάλι τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς δεν είναι αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο της ανανέωσης προσώπων, αλλά στενοί του συνεργάτες σημειώνουν ότι για να γίνουν οι αλλαγές θα πρέπει προηγουμένως να σταματήσει η δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα.
Ουσιαστικά με τη φράση τους αυτή «φωτογραφίζουν» κυρίως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επανήλθε πριν από δύο 24ωρα στο θέμα, προκαλώντας τη δυσφορία υπουργών αλλά και βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι σημείωναν ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει