Arrow

Όταν σε επαινεί το 4ο ράιχ κοιμάσαι ήσυχος

Posted by Στάμπα ~ on 3/09/2013 ~ 0 comments


«Καταστροφική η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ»

Συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» Σόιμπλε: 
Η Ελλάδα κάνει σαφείς προόδους.

Με θετικές τοποθετήσεις και εύσημα για την Ελλάδα, η οποία, όπως τονίζει, «κάνει σαφείς προόδους στην οικονομική ανάκαμψη», εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
Όπως επισημαίνει, στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας, επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί, το έλλειμμα μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα υπήρξε, για πρώτη φορά, μείωση στον αριθμό των ανέργων.
Προσθέτει δε, πως σήμερα είναι ιδιαίτερα εμφανής μια σαφής βελτίωση των βασικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, συγκεκριμένα η Ελλάδα πέτυχε μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο πλεόνασμα στις εξαγωγές -ιδιαίτερα σε σχέση με χώρες εκτός Ευρωπαικής Ενωσης- η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ισοσκελίζεται ολοένα και περισσότερο, η χώρα ανακάμπτει στον τουρισμό και σε άλλους τομείς. Κατά την άποψή του, τα δύσκολα δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί ακόμη, όμως οι Ελληνες είναι έτοιμοι να πετύχουν μια καμπή.
Αναφερόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup το Νοέμβριο, σημειώνει πως αυτό θα εξετάσει περαιτέρω μέτρα βοήθειας, εάν η Ελλάδα τηρήσει όλους τους όρους και εμφανίσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που μπορεί να γίνει το 2014.
«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη χώρα, αλλά η βοήθεια μπορεί πάντα να είναι βοήθεια για αυτοβοήθεια - αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος που πρέπει να βαδίσει η Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει