Arrow

Ακατάσχετη τρομοκρατία στον λαό

Posted by Στάμπα ~ on 3/05/2013 ~ 0 comments



Χρέη προς το Δημόσιο

Μειώνεται στα 600 ευρώ το «ακατάσχετο»; 

Έντονο προβληματισμό στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής προκαλεί η έκθεση του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για το νομοσχέδιο «επενδυτικά εργαλεία, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μειώνεται το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο. Το περίεργο όμως είναι ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει ανάλογη διάταξη.

Πιο αναλυτικά, στην ανάλυση της έκθεσης του ΓΛΚ για το άρθρο 35 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αναφέρεται ότι «μειώνεται σε 600 ευρώ από 1.000 ευρώ που ισχύει, το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο». Ανατρέχοντας όμως κανείς στο άρθρο 35 διαπιστώνει ότι σχετική πρόβλεψη αλλαγής του ορίου δεν υπάρχει.

Η εν λόγω αντίφαση έγινε αντιληπτή από τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο ο οποίος και την έθεσε στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του ορίου», πως πρόκειται περί λάθους στην σχετική έκθεση το οποίο και θα διορθωθεί.

Πέραν αυτών, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε την έκδοση εγκυκλίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ προκειμένου να σταματήσουν οι φήμες που μιλούν για επιπτώσεις σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει