Arrow

Έτσι σκοτώνει η εξουσία

Posted by Στάμπα ~ on 3/02/2013 ~ 0 comments




Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη δύο ημέρες μετά το χαμό των δύο νεαρών φοιτητών στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τους άλλους τρεις φοιτητές, καθώς οι δύο εκ των τριών που βρίσκονται στην Εντατική, έχουν δώσει σημεία ζωής. Ο ένας 23χρονος φοιτητής αναγνώρισε τους οικείους του, ενώ ο δεύτερος ανοιγόκλεισε τα μάτια του. 
Οι γιατροί εκτιμούν πως τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα θα είναι και τα πλέον κρίσιμα αφού θα φανεί εάν και σε ποιο βαθμό έχουν προκληθεί προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία των  φοιτητών.
Εν τω μεταξύ το κύμα αντιδράσεων για την ανείπωτη τραγωδία θεριεύει. Μετά τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στη Λάρισα, τα προηγούμενα δύο βράδια, σήμερα βγαίνουν στους δρόμους και σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την ανέχεια στην οποία έχουν εξαναγκάσει τους Έλληνες τα μέτρα λιτότητας, με αποτέλεσμα ακόμη και τραγικά συμβάντα, όπως το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που έβαλαν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν.
Έξω από τη Βουλή φοιτητές ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας με αφορμή το θάνατο των δύο  φοιτητών στη Λάρισα. Αντιδράσεις στη Λάρισα για τον τραγικό θάνατο των φοιτητών
Την ίδια ώρα στη Λάρισα, οι αντιδράσεις συνεχίζονται.
Χθες Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας πήρε την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σωρών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ στους τόπους καταγωγής τους.
Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας. Με αφορμή την τραγωδία που χτύπησε την πόλη και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης .
Παράλληλα πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας εκδόθηκαν από φορείς της πόλης.
«Κύριε Στουρνάρα, από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ζητά από τον υπουργό Οικονομικών αλλαγή της πολιτικής, «που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας», προκειμένου, όπως σημειώνει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.
«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας», αναφέρει ο ΙΣΑ, κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» του κράτους. «Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου», σημειώνει και προσθέτει ότι το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει