Arrow

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θα έρθουν

Posted by Στάμπα ~ on 3/04/2013 ~ 0 comments

Στουρνάρας στην Bild: "Γερμανοί, ελάτε να επενδύσετε"

«Δεν περπατώ μόνος στο δρόμο, δεν κάνω πλέον σπορ, δεν βγαίνω πια έξω με φίλους. Δεν έχω καθόλου χρόνο για όσα με ευχαριστούν». Με αυτή τη φράση ο υπουργός Οικονομικών απαντά στην ερώτηση της εφημερίδας BILD για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του και για τον περίφημο φάκελο με μια σφαίρα που δέχθηκε στο γραφείο του. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια ομολογία του κ. Στουρνάρα αναφορικά με το δύσκολο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα.
Στην ερώτηση για τις υπερβολικές θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός και την μεγάλη φτώχεια, ο υπουργός Οικονομικών απαντά πως «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση» ενώ αναφέρεται σε προσπάθεια να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι έχοντες από τους φτωχότερους. Παράλληλα για τις αρνητικές εκθέσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αναφορικά με τους φτωχούς εισπρακτικούς μηχανισμούς της Ελλάδος ο Έλληνας υπουργός απαντά πως «δεν είμαστε σαφώς στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία σε επίπεδα υποδομών μα κάνουμε μια καλή προσπάθεια». Και συμπληρώνει «πολλοί άνθρωποι έχουν στιγματιστεί γιατί δεν πληρώνουν τους φόρους τους ενώ ήδη βρίσκονται μερικοί από αυτούς στη φυλακή για φοροαποφυγή». Για την συνάντηση με την τρόικα ο κ. Στουρνάρας διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο. «Ο προϋπολογισμός μας πληροί τους στόχους. Έτσι, για να απαντήσω στην ερώτησή σας: «οι συμμέτοχοι μας στην ευρωζώνη δεν θα πρέπει να έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες. Εμείς θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας. Δεν θα ακούσετε άλλα αρνητικά νέα αυτή τη χρονιά από την Ελλάδα. Η συζήτηση για το Grexit ανήκει στο παρελθόν». Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως «μια συμφωνία είναι ήδη σε εξέλιξη και προετοιμασία με την τρόικα αν και απομένουν ένα με δύο ζητήματα να συζητηθούν».
Στην σαφώς προβοκατόρικη για το κατά πόσο η χώρα μας θα αναγκαστεί να πουλήσει νησιά της, ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας ο κ. Στουρνάρας απαντά κάθετα πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αναφέροντας πως ένα τέτοιο ζήτημα είναι τουλάχιστον αστείο. «Επικεντρωνόμαστε μονάχα στις ιδιωτικοποιήσεις κι έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γι’ αυτές». Πάντως ο υπουργός αφήνει κι αιχμές αναφορικά με αργοπορίες που έχουν υπάρξει στις αποκρατικοποιήσεις αναφέροντας επιγραμματικά πως «τα αποτελέσματα δεν υπήρξαν τόσο καλά όσο θα αναμέναμε» αν και απαντά πως «η κυβέρνηση είναι στοχευμένη στο θέμα κι έχει ισχυρή θέληση». «Η Γερμανία είναι καλοδεχούμενη στις αποκρατικοποιήσεις» προσέθεσε ο κ. Στορνάρας.
Αναφορικά με το θέμα των οικονομικών προβλημάτων της Κύπρου, ο Έλληνας υπουργός λέει πως «το ντόμινο θα επηρεάσει εκτός της Ελλάδος κι όλη την Ευρωζώνη»  αν και δηλώνει σίγουρος πως η Κύπρος θα τα καταφέρει.

 Bild:


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει