Arrow

Σαρρή πάρτα όλα

Posted by Στάμπα ~ on 3/27/2013 ~ 0 comments


Δήλωση - σοκ Σαρρή: Το κούρεμα μπορεί να φτάσει το 80%...

Δήλωση - σοκ Σαρρή: Το κούρεμα μπορεί να φτάσει το 80%...

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλοι καταθέτες της Cyprus Popular Bank PCL θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απώλειες μέχρι και 80% στις καταθέσεις τους, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ ο κ. Σαρρής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν χρόνια πριν οι καταθέτες δουν κάποια από τα χρήματα τους να επιστρέφονται.
"Σε ρεαλιστική βάση, θα επιστραφούν πολύ λίγα", δήλωσε ο κ. Σαρρής.
Ερωτηθείς αν –όπως σε άλλες περιπτώσεις- θα μπορούσε να χρειαστούν έξι ή επτά χρόνια για να πάρουν οι καταθέτες πίσω τα χρήματα τους, δήλωσε: "μπορεί ναι. Και το ποσό [που θα επιστραφεί] θα μπορούσε να είναι το 20%. Σίγουρα, για τους καταθέτες πάνω από τα 100.000 ευρώ θα είναι ένα σημαντικό χτύπημα".
Ο υπουργός δήλωσε παράλληλα ότι οι τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη, όπως έχει προγραμματιστεί.
Εκτίμησε παράλληλα ότι το διάταγμα για την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων θα είναι έτοιμο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ο κ. Σαρρής εκτίμησε ότι η συμφωνία για το ευρύτερο πακέτο στήριξης θα οριστικοποιηθεί αρχές Απριλίου, με την πρώτη δόση της βοήθειας να φθάνει τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου στο νησί. Προειδοποίησε παράλληλα ότι το 2013 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει