Arrow

Κουτσού μπας και περπατήσει...

Posted by Στάμπα ~ on 4/15/2013 ~ 0 comments


Τη σκυτάλη από την Αλέκα Παπαρήγα παίρνει ο 58χρονος Δ. Κουτσούμπας




19Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 
Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΚΚΕ

Ο κύβος ερρίφθη. Υστερα από 22 χρόνια παραμονής της Αλέκας Παπαρήγα στην ηγεσία του ΚΚΕ, το τιμόνι του κόμματος ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Το 19ο Συνέδριο αποτελεί πλέον καμπή στην ιστορία του ΚΚΕ, καθώς είναι η τρίτη αλλαγή φρουράς από τη Μεταπολίτευση και μετά (ο Χ. Φλωράκης εκλέχτηκε το 1972, ο Γρ. Φαράκος το 1989, η Αλέκα Παπαρήγα το 1991, ο Δ. Κουτσούμπας τώρα).

Στην κλειστή αίθουσα του Περισσού, το απόγευμα του Σαββάτου, και όταν πλέον είχε γίνει σαφές ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα έληγαν μία μέρα νωρίτερα, εκλέχτηκε η νέα Κεντρική Επιτροπή (αποτελείται πλέον από 63 μέλη) και αμέσως προχώρησαν στην εκλογή του νέου γραμματέα του ΚΚΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο νεοεκλεγείς γραμματέας δεν είναι βουλευτής. Από την απελθούσα Κεντρική Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από 77 μέλη -μετά τον θάνατο του Δημήτρη Τσιόγκα, τα μέλη έμειναν 76-, «αποστρατεύτηκαν» 21 μέλη.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν εδώ και πολλά χρόνια στον στενό ηγετικό πυρήνα του κόμματος και το όνομά του εμφανιζόταν κατά καιρούς ως αντικαταστάτης της κ. Παπαρήγα. Η ανάδειξή του στο κορυφαίο αξίωμα αποδεικνύει ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του Δημήτρη Γόντικα -κραταιού κομματικού παράγοντα του κόμματος-, αλλά και της κ. Παπαρήγα.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει