Arrow

'Αρον άρον ξέσκισον αυτούς να τελειώνουμε

Posted by Στάμπα ~ on 4/15/2013 ~ 0 comments


Να κλείσουμε τα θέματα, δεν υπάρχει χρόνος για διαβούλευση

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Να κλείσουμε τα θέματα, δεν υπάρχει χρόνος για διαβούλευση

Μία συμφωνία επί όλων των ανοιχτών θεμάτων, χωρίς «αστερίσκους» και παραπομπές για την ενεργοποίησή της στο... μέλλον, διεκδίκησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την προχθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να κλείνουμε τα θέματα οριστικά. Το να βάζουμε θέματα κάτω από το "χαλί" και να τα πηγαίνουμε για τον Ιούνιο και τον Ιούνιο για τον Σεπτέμβριο, δεν οδηγεί πουθενά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για περαιτέρω διαβούλευση. «Είναι απολύτως αναγκαίο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, εντός του Μαξίμου, το ζήτημα που αντιμετώπισαν ως κορυφαίο οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αφορούσε τις «ανατροπές» στη δημόσια διοίκηση.
Εγκυρες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βενιζέλος με την τοποθέτησή του επιβεβαίωσε στην πραγματικότητα την απόφασή του να στηρίξει σθεναρά ένα σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών, χωρίς να προβληματίζεται εκ των προτέρων μάλιστα για το πολιτικό κόστος.
Προτεραιότητα οι άνεργοι
«Πρέπει να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση. Οταν έχουμε στη χώρα 1,5 εκατομμύριο ανέργων, κατά πλειοψηφία νέων, πρέπει να ασχοληθούμε με αυτούς.
Βεβαίως θα ασχοληθούμε και με τους 15.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (αριθμό κατά τον οποίο πρέπει να μειώσουμε το συνολικό προσωπικό), αλλά αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεγεθών που υπάρχει ανάμεσα στις 15.000 και το 1,5 εκατομμύριο», ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του αλλά και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εν αντιθέσει με τον Φ. Κουβέλη είχε εξαρχής επισημάνει την ανάγκη εφαρμογής ενός «λογικού» και δίκαιου πλαισίου με βάση την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσώπων στο Δημόσιο - με τη «φιλοσοφία» 1 προς 1 (μία απόλυση - μία πρόσληψη).
Εμφαση έδωσε, δε, στις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, στο πρόγραμμα για τους ανέργους και το θέμα των τραπεζών, με την «παραίνεση» να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση εντός του Απριλίου.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει