Arrow

Η μαλακία πάει σύννεφο

Posted by Στάμπα ~ on 4/10/2013 ~ 0 comments

Η Μέρκελ σε... στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ενταση σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του πολωνικού περιοδικού Uwazam Rze, στο οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται με στολή φυλακισμένης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, δίπλα στον τίτλο «Παραχάραξη της Ιστορίας: Πώς οι Γερμανοί παρουσιάζουν τους εαυτούς τους τα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Το εν λόγω πρωτοσέλιδο είναι η απάντηση του περιοδικού σε ένα ντοκιμαντέρ του γερμανικού καναλιού ZDF με τίτλο «Οι μητέρες μας και οι πατέρες μας», που αφορά τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις θηριωδίες των ναζί. Την οργή του περιοδικού προκάλεσε ένα στιγμιότυπο του ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάζονται μαχητές της πολωνικής αντίστασης να σταματούν τρένο με φυλακισμένους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αφήνοντάς το όμως να συνεχίσει τον δρόμο του όταν ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για εβραϊκής καταγωγής πολίτες.
Το περιοδικό κατηγορεί το ZDF ότι παρουσιάζει ως αντισημίτες τους Πολωνούς, την ώρα που οι μόνοι υπεύθυνοι για τις θηριωδίες και τον πόλεμο είναι οι Γερμανοί. Ο παραγωγός Νίκο Χόφμαν απάντησε από την πλευρά του ότι όσον αφορά την κατάσταση στην Πολωνία, αυτή παρουσιάζεται με βάση ιστορικό υλικό και σε καμία περίπτωση δε ήθελε να θίξει τους Πολωνούς.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει