Arrow

Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι θα σας κυβερνήσουμε

Posted by Στάμπα ~ on 4/10/2013 ~ 0 comments

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ - ΕUROBANK 
Μετά τους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, τη σκυτάλη πήραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, τη σκυτάλη πήραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ «ζυγίζει» τα νέα δεδομένα 
Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο τραπεζικό και στο οικονομικό πεδίο μετά το «ναυάγιο» της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, αλλά και τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σταθμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κρατά επιφυλακτική στάση στο θέμα των τραπεζών, ενώ ανεβάζει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Τον τόνο αυτό έδωσαν και χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προχθεσινές και σε υψηλούς τόνους δημόσιες παρεμβάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο ότι οι συζητήσεις κυβέρνησης-τρόικας γίνονται «για τα μάτια του κόσμου».
Η Κουμουνδούρου επεσήμανε ότι την ίδια ώρα που η «οικονομία και η κοινωνία ασφυκτιούν από την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος, κυβέρνηση και τρόικα είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι τέλους το κοινό και προαποφασισμένο σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων».
Ανακεφαλαιοποίηση
Στο μείζον θέμα που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Γ. Σταθάκης, υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «η "αναστολή" της συμφωνίας συγχώνευσης των Eurobank και Εθνικής αποτελεί ύστατη απόδειξη της αποτυχίας του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», ενώ εμμέσως άσκησε κριτική στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στη διοίκηση της Εθνικής, καθώς είπε πως απαιτούνταν να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να είναι βιώσιμο το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης μιας μεγάλης ημιδημόσιας τράπεζας.
«Το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης θέτει ερωτήματα για τους σχεδιασμούς της τρόικας για το μέλλον που επιφυλάσσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν εξυπηρετεί την αναγκαιότητα ο επανασχεδιασμός του τραπεζικού τομέα να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο
«Πράσινο φως» για το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Το «πράσινο φως» για το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανάψει η Κεντρική Επιτροπή -το ερχόμενο Σαββατοκύριακο-, όπου θα τεθούν και όλα τα επίδικα, όπως η στάση για το ευρώ, το εύρος των συμμαχιών και ο χαρακτήρας της μελλοντικής κυβέρνησης.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, και μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, η επαναφορά του συνθήματος «καμία θυσία για το ευρώ» εκτιμάται στην Κουμουνδούρου ότι συμβάλλει και στην απαραίτητη, όπως λένε, σύνθεση εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι ή αλλιώς, όμως, τα «αγκάθια» παραμένουν και αυτό αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας, αν και κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους.
Ιδιαίτερα στο θέμα των συμμαχιών, και κυρίως οι συνεργασίες με πρόσωπα προερχόμενα από τον λεγόμενο ΠΑΣΟΚογενή χώρο, καθώς ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε στη θέση για συνεργασίες με τα κόμματα της Αριστεράς - η συνεδρίαση της Γραμματείας θα συνεχιστεί και σήμερα. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για την παραμονή στη ζώνη του ευρώ -ακόμη και εντός της πλειοψηφίας του κόμματος- αποτυπώνουν τον έντονο προβληματισμό σε ένα μείζον θέμα.
Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του πρώτου ιδρυτικού συνεδρίου, και παρά τις ενστάσεις, κυρίως από στελέχη που ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και ζητούν να υπάρξει χρόνος για τον διάλογο στο εσωτερικό του κόμματος, αναμένεται εκτός απροόπτου να διεξαχθεί αρχές Ιουλίου, πολύ πιθανόν 11 έως 14 Ιουλίου.
Παναγιώτης Τσούτσιας


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει