Arrow

Περάστε κόσμε

Posted by Στάμπα ~ on 4/07/2013 ~ 0 comments


Ο Αλέξης ανοίγει τη βεντάλια των συνεργασιών

«ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ... ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ»

Ο Αλέξης ανοίγει τη βεντάλια των συνεργασιών

Ομπρέλα ανοικτών συνεργασιών σε αντιμνημονιακή βάση άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με αριστερό, ριζοσπαστικό πρόσημο.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά οι «κυοφορούσες» πολιτικές εξελίξεις αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, και ως εκ τούτου το κόμμα «θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα».
Ο κ. Τσίπρας στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τρεις μέρες, επιχείρησε να αποσαφηνίσει το μείζον, όπως εξελίσσεται, ζήτημα των πολιτικών συμμαχιών, ανοίγοντας τη βεντάλια από τα αριστερά της Αριστεράς μέχρι την... Αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας.
Ανιδιοτελή κριτήρια
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως σκοπό τη σωτηρία της χώρας καθώς και ότι θα κινηθεί έξω από το πλαίσιο των πολιτικώς «ορθών» σηματοδοτεί τα ανοίγματα σε πρόσωπα αλλά και σε πολιτικές δυνάμεις οι οποίες προσανατολίζονται σε «γραμμή» εκτός Μνημονίου.
Η Κουμουνδούρου παρακολουθεί με προσοχή τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά αλλά και τα πρώην στελέχη (Α. Νεφελούδης, Στ. Μπαγιώργος κ.ά.), όπως και τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές Ο. Βουδούρη και Π. Βουτσινά, οι οποίοι προχωρούν στη συγκρότηση πολιτικής κίνησης. Ταυτόχρονα συζητά με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία εδώ και καιρό έχουν τραβήξει μια «κόκκινη γραμμή» με το πρώην κόμμα τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε τη συνεργασία με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς προχθές επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε προσφορά η οποία γίνεται με ανιδιοτελή κριτήρια. Προσθέτοντας ωστόσο ότι το κόμμα «δεν θα γίνει σούπερ μάρκετ», δηλαδή να ψωνίσει στελέχη τα οποία βλέποντας ότι αλλάζουν τα πράγματα δηλώνουν τη διαφωνία τους.
Η άρνηση του ΚΚΕ (θεωρείται δεδομένο πως και μετά τη λήξη του 19ου Συνεδρίου δεν θα αλλάξει η «γραμμή» του Περισσού) δυσκολεύει τις συνεργασίες προς τα αριστερά, ενώ και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν συζητά συμμαχίες και ως εκ τούτου η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στον κόσμο της Αριστεράς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας κάλεσε τις δυνάμεις της Αριστεράς να τοποθετηθούν θέτοντας το ερώτημα εάν τους απασχολεί «εάν αύριο έχουμε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση ή όχι».
Επεσήμανε δε ότι σήμερα υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά για να ενωθούν όλες οι αριστερές δυνάμεις και πως «είναι άγονες οι αντιπαραθέσεις και τρικυμίες μέσα σε ένα κλειστό δοχείο».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει