Arrow

Οχι για το μέλλον τους αλλά για τα κόμματα

Posted by Στάμπα ~ on 4/17/2013 ~ 0 comments

Οι φοιτητές ψηφίζουν

Στις κάλπες σήμερα «ρίχνονται» περίπου 120.000 φοιτητές υπό την σκιά του σχεδίου «Αθηνά» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Στο «μικροσκόπιο» ακόμη, μπαίνουν και οι γενικότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Για πρώτη φορά η μάχη δίνεται ανάμεσα στην ΔΑΠ και στη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ανάμεσα στην ΔΑΠ και στην ΠΑΣΠ, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Τα καθιερωμένα φοιτητικά τραπεζάκια έχουν στηθεί από νωρίς και οι αφίσες κοσμούν όλους τους τοίχους των πανεπιστημίων και ΤΕΙ και με τους ήχους συνθημάτων, αλλά και δυνατής μουσικής.

Οι φοιτητικές παρατάξεις εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει το 50%, ποσοστό που θεωρείται ικανοποιητικό, θυμίζοντας τα ποσοστά των εκλογών και των ευρωεκλογών, προκειμένου να δείξουν την αυξημένη συμμετοχή των νέων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να καρπώνεται τα ποσοστά του κόμματος στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Η ΔΑΠ, από την πλευρά της, αναμένει την 27η νίκη της στις φοιτητικές εκλογές, καθώς, όπως επισημαίνει στο  protothema.gr ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, έγινε σημαντική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε μία κυβερνητική νεολαία, επισημαίνει ο πρόεδρος, ζητήσαμε την κατάργηση του ασύλου, πανεπιστημιακή αστυνομία, σύνδεση της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων με τη χρηματοδότηση, ενώ αφήσαμε σε άλλες εποχές το lifestyle.

Ο κ. Παπαμιμίκος τονίζει ότι εξαιτίας της συστηματικής εργασίας που έγινε από την πλευρά τους η Χρυσή Αυγή, παρά τις όποιες προσπάθειές της δεν θα καταφέρει να κατέβει παρά δύο από τους 200 φοιτητικούς συλλόγους. O πρόεδρος της ΔΑΠ εκφράζει το φόβο για επεισόδια καθώς, όπως λέει, σε «κάποιους δε βγαίνουν τα νούμερα»

Σε ό,τι αφορά στα ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), εκτιμάται αύξηση του ποσοστού λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ, σε ό,τι αφορά στην ΠΑΣΠ, αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά μάλιστα είχε ειπωθεί ότι θα κατέβαινε με άλλη μορφή, ωστόσο αποφασίσθηκε να κατέβει ως ΠΑΣΠ, ενώ σε κάποιες σχολές δεν κατεβαίνει καθόλου.

Ανοδική αναμένεται και η τάση των ΠΚΣ, της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ.



Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει