Arrow

Κάνε μοσχαροθυσίες...κάνε κάτι!!!

Posted by Στάμπα ~ on 4/17/2013 ~ 0 comments




Συνέντευξη 
Αντώνης Μανιτάκης: Δε θα κάνουμε ανθρωποθυσίες
Για αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο έως το τέλος του έτους έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Ο Αντώνης Μανιτάκης τόνισε ότι από το 2011 υπήρχε στο μνημόνιο η υποχρέωση για 15.000 απολύσεις, οι οποίες θα γίνουν σταδιακά, αρχίζοντας ήδη από τους πρώτους μήνες και στη διάρκεια του 2014, θα γίνουν οι υπόλοιπες 11.000 αποχωρήσεις. «Ανά τετράμηνο, υπάρχει ένας στόχος», όπως είπε.

Ο υπουργός εξήγησε πως ενώ μέχρι σήμερα υπήρχε η εικόνα «ότι θα μπορούσαν να γίνουν αθρόες, οριζόντιες, αυθαίρετες απολύσεις», μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, αυτό που μπήκε τώρα στο μνημόνιο είναι ότι «αυτές οι αναγκαστικές αποχωρήσεις πρέπει να προέρχονται από ορισμένες πηγές, να ακολουθούν κάποιους κανόνες και κάποιες διαδικασίες και να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό και κυρίως να γίνονται μετά από μελέτες και από αξιολόγηση».

Προτεραιότητα για αποχώρηση έχουν αυτοί οι οποίοι είναι πειθαρχικά υπόλογοι για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα. Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι την τελική κρίση θα την κάνουν τα αρμόδια όργανα: τα Πειθαρχικά όργανα ή το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Εμείς σε αυτό το καινούργιο δεσμευθήκαμε ότι πρέπει ως πολιτεία να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να συντομεύσουμε τις προθεσμίες ώστε αυτή η νοσηρή ούτως ή άλλως, κατάσταση να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, για το συμφέρον της πολιτείας, για το συμφέρον και την τιμή των δημοσίων υπαλλήλων που διασύρονται, αλλά και για το συμφέρον των ίδιων. Εάν είναι αθώοι να αθωωθούν», ανέφερε.
 


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει