Arrow

Θα κάνετε πεζοδρόμιο...είπε ο νταβαντζής

Posted by Στάμπα ~ on 4/30/2013 ~ 0 comments

Δένδιας: Δεν θα κλείνουν οι δρόμοι για μικρές διαδηλώσεις

Φωτογραφία αρχείου  Όπως είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Νίκος Δένδιας στη ΝΕΤ αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς αλλαγή νομοθετικού πλαισίου καθώς μπορεί να εφαρμοστεί η γενική συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
“Δεν μπορεί μια διαδήλωση 30 ατόμων να κλείνει το κέντρο της Αθήνας. Εγώ δεν λέω να μην διαδηλώσουνε, για να είμαστε συνεννοημένοι. Υπάρχει όμως επαρκής χώρος στο οδόστρωμα για να διαδηλώσουν και οι 30, 40, 50, 60, 70 διαδηλωτές και για να μπορεί ο κόσμος να πάει στη δουλειά του και για να μπορούν να δουλέψουν τα μαγαζιά και να μπορούν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις”, είπε ο υπουργός.
Ταυτόχρονα επεσήμανε πως δεν εννοεί τις διαδηλώσεις που οργανώνουν τριτοβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς, όπως η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ ή όπως οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.
Όσο για το πως μπορεί να γίνει εφικτή μια τέτοια σκέψη ο υπουργός συμφώνησε ότι μπορεί να γίνει όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις ΗΠΑ, δηλαδή οι διαδηλωτές να ζητούν ένα συγκεκριμένο χώρο λέγοντας περίπου πως θα είναι η διαδήλωση και η αστυνομία να βλέπει αν επιβεβαιώνεται ή όχι η εκτίμηση του οργανωτή.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει