Arrow

Η τράτα μας η κουρελού

Posted by Στάμπα ~ on 4/17/2013 ~ 0 comments


Μια τράτα με λεφτά για τον ΟΠΑΠ

ΣΤ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ:

Μια τράτα με λεφτά για τον ΟΠΑΠ

Αύριο (σ.σ. σήμερα) έρχεται μια τράτα με λεφτά για την αγορά του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ», δήλωσε από το βήμα του Economist ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.

Ειδικότερα, τόνισε ότι σήμερα κατατίθενται και σφραγίζονται οι προσφορές στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του πλειοδότη.
Παράλληλα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα υπάρχουν νέα για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ενώ για το Ελληνικό σημείωσε ότι «ορισμένα πράγματα όπως το Ελληνικό είναι τελειωμένα. Προχωράμε προς μία κατεύθυνση. Οσοι πιστοί προσέλθετε».
Βέλη
Επιτιθέμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Σταυρίδης τόνισε με έμφαση πως «όσοι λένε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά λένε ναι στις περικοπές, στους φόρους και στη μεγαλύτερη ύφεση», διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην υλοποίηση του αντίστοιχου προγράμματος τηρώντας κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε μεγάλο λάθος το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα οι ιδιωτικοποιήσεις συνδέθηκαν με το δημοσιονομικό και όχι με το αναπτυξιακό σκέλος: «Οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, δημιουργία πλούτου και επομένως έσοδα για το κράτος».
Για την περίπτωση της ΔΕΗ, ο υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Edison SpA Ιταλίας Ρομπέρτο Πότι ζήτησε «να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά ενέργειας σε μικρότερο του 50%, καθώς αυτήν τη στιγμή υπερβαίνει το 70%», προσθέτοντας ότι «κάτι αντίστοιχο εφαρμόστηκε ήδη στην Ιταλία, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες». Σημείωσε ότι «θέλουμε να δούμε και την αναδιάρθρωση της ίδιας της ΔΕΗ, ίσως με την ένταξη ενός ιδιώτη επενδυτή στο σχήμα».


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει