Arrow

Το χαράτσι της ΔΕΗ θα παραμείνει

Posted by Στάμπα ~ on 3/11/2013 ~ 0 comments

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας Απάντηση στην Τρόικα αλλά και στους διεθνείς αμφισβητίες της χώρας (τύπου «Spiegel») που υποστηρίζουν πως πρέπει να … ιδιωτικοποιηθούν οι εφορίες γιατί δεν εισπράττουν έσοδα, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών και «στρατολογεί» πάνω από 4.000 ελεγκτές-φοροεισπράκτορες.

Ένα μήνα περίπου μετά την έκθεση-κόλαφο της Τρόικα που επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει βρει ακόμα και «ρίξει στη μάχη» κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής και της είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών  ούτε 2.000 φοροελεγκτές, όπως προέβλεπε για το 2012 το Μνημόνιο, ο κ.Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.

Το "Σώμα" των ελεγκτών θα στελεχώσουν υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Μέσω της προκήρυξης των θέσεων αυτών πάντως αναμένεται να αποφευχθούν και χιλιάδες αποχωρήσεις -λόγω διαθεσιμότητας- προσοντούχων υπαλλήλων του δημοσίου.

Την ίδια στιγμή όμως, η Τρόικα  αξιώνει να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα που εσπράττει ως τώρα μέσω της ΔΕΗ και το 2013, καθώς οι δύσκολες αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετατίθενται για το τέλος της χρονιάς και το εγχείρημα φαντάζει αβέβαιο. Παράλληλα "οργώνει" και πάλι τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών αναζητώντας μέτρα για μείωση υπαλλήλων στο δημόσιο, ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και λύση στο πρόβλημα της ρύθμισης χρεών από φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ειδικά για το τελευταίο πάντως, καθώς και για τη ρύθμιση χρεών από δάνεια στις τράπεζες, οι ελεγκτές της Τρόικα εμφανίζονται σαφώς διαλλακτικότεροι από τις προηγούμενες μέρες. Δείχνουν να κατανοούν τώρα καλύτερα, όπως σημείωνε ακώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης, τις διαφορές που υφίστανται μεταξύ φόρων και εισφορών για τις επιχειρήσεις στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ πρόοδος καταγράφεται και σχετικά με το σχέδιο ρύθμισης για τα στεγασικά δάνεια.

Τι προβλέπει η απόφαση Στουρνάρα για τους ελεγκτές:

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων των Ελεγκτών θα υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, συνοδευόμενη από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι που έχουν τιμωρηθεί, καταδικασθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη ή συμπληρώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2015.

Οι υποψήφιοι που τελικώς θα επιλεγούν θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν.

Με την απόφαση του κ. Στουρνάρα ανακλήθηκαν οι προηγούμενες προκηρύξεις, η διαδικασία των οποίων δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί, και τυχόν υποβληθείσες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης, οι ήδη τοποθετηθέντες του διαγωνισμού ελεγκτές δεν θα συμμετάσχουν στην παρούσα διαδικασία.

Σύμφωνα με την απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαιδεύσεως.

Ειδικά για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας ενώ 65% των θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Στην περίπτωση που το ανωτέρω ποσοστό δεν συμπληρωθεί από τις υποβληθείσες αιτήσεις, τότε οι εναπομείνασες θέσεις θα συμπληρωθούν από τον πίνακα των υπαλλήλων χωρίς εμπειρία.


Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αυτα που δεν προλαβατε

το δικτυο λεει