Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα σε ένα αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα, όμως εκείνη κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
xaotikh-katastash-sthn-ta-landh-fygadeythhke-h-prwthypoyrgosΚατά τη διάρκεια των επεισοδίων τις προηγούμενες ώρες, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 45 τραυματίστηκαν, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων.
Εξάλλου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, αλλά και για να τους εμποδίσει να κάνουν πορεία προς την έδρα της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Blue Sky TV.
Οι επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να καταλάβουν 10 υπουργεία, έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, το αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται και το γραφείο της Γινγκλάκ.
Τα γραφεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Thai PBS καταλήφθηκαν από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του PBS και της αστυνομίας, ενώ τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι έξω από το αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.
Επίσης πέντε εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους. Έπειτα από ένα μήνα διαδηλώσεων, σήμερα θα είναι μια αποφασιστική ημέρα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η οποία είναι βέβαιη ότι θα καταφέρει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Γινγκλάκ.
Η πρωθυπουργός της χώρας υποσχέθηκε να μην κάνει οποιαδήποτε χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών. «Επιλέγουμε να καταδικαστούμε ως μια αδύναμη κυβέρνηση παρά να κάνουμε χρήση βίας», δήλωσε το Σάββατο η Γινγκλάκ. «Είναι καλύτερα από το να θέσουμε μια προθεσμία ώστε να ανακτήσουμε το έδαφος και να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στη δυστυχία», είπε.

Η Γινγκλάκ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν συνομιλίες με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, κύριος ηγέτης των οποίων είναι ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις προτάσεις για διάλογο.